Foto: F64

Gūstot vārtus pagarinājumā, divu Šveices komandu duelī trešdien Cīrihes "ZSC Lions" un uzbrucējs Ronalds Ķēniņš uzvarēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto "HC Lugano" un iekļuva Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.

Astotdaļfināla atbildes spēlē "ZSC Lions" savā laukumā ar 4:2 (2:1, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Lugano".

Pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 3:2, bet pirms nedēļas pirmajā mačā "Lugano" savā laukumā bija pārāka tieši ar tādu pat rezultātu, tāpēc komandām nācās uzsākt pagarinājumu. Tajā mājinieki, realizējot vairākumu, izcēlās jau pēc septiņām minūtēm, kad Romēns Viks meta zem Merzļikina sargāto vārtu pārliktņa.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 46 no 50 pretinieku metieniem. Zīmīgi, ka "Lugano" komanda uz pretējiem vārtiem veica vien 24 metienus.

Ķēniņš spēlēja savas komandas otrajā virknējumā, dueli noslēdza ar četriem metieniem pa Merzļikina sargātajiem vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Severīns Blindenbahers, kurš ne tikai guva vārtus, bet arī izpildīja divas rezultatīvas piespēles.

Ceturtdaļfinālā "ZSC Lions" sacentīsies ar Vekšes "Lakers" komandu no Zviedrijas, kas astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 6:5 bija labāka pār Lāpenrantas "SaiPa" no Somijas.

Vēl citos ceturtdaļfināla pāros Čehijas vienība Ostravas "Vitkovice" spēkosies ar "Fribourg-Gotteron" komandu no Šveices, pagājušās sezonas turnīra čempione Gēteborgas "Frolunda" divu Zviedrijas vienību duelī tiksies ar "Linkopings", bet Prāgas "Sparta" no Čehijas samēros spēkus ar Šveices komandu "Bern".

Izslēgšanas turnīru sasniedza 32 no 48 komandām, kas piedalījās apakšgrupu cīņās, un sacensībās pilnībā dominē hokeja lielvalstu vienības - "play-off" bija kvalificējās astoņas komandas no Somijas, septiņas no Zviedrijas, sešas no Šveices, četras no Čehijas, trīs no Vācijas, divas no Slovākijas un pa vienai no Austrijas un Baltkrievijas. Ārpus "play-off" savukārt palika visas Polijas, Norvēģijas, Dānijas, Francijas un Lielbritānijas komandas.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem IIHF Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā neiekļuva uzbrucēja Herberta Vasiļjeva pārstāvētais Vācijas klubs Krēfeldes "Pinguine", aizsarga Maksima Ponomarenko pārstāvētā Norvēģijas vicečempione "Lorenskog" un vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas čempione Šefīldas "Steelers".

Kā vēstīts, no 2017./2018. gada sezonas Čempionu līgā samazinās dalībnieku skaitu līdz 32 komandām, turklāt kvalificēties turnīram varēs vien pēc sportiskajiem rezultātiem.

Līdz šim 26 komandām, kas dibināja turnīru, bija A licence, tomēr turpmāk šādu priekšrocību šīm vienībām vairs nebūs. Sacensībās turpmāk piedalīsies 24 komandas no dibinātājlīgām (Zviedrijas, Somijas, Čehijas, Šveices, Vācijas, Austrijas), bet vienu valsti nepārstāvēs vairāk par piecām vienībām. Savukārt pārējās astoņas vietas aizpildīs komandas no citām līgām.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Par iepriekšējās sezonas IIHF Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Zviedrijas vienība Gēteborgas "Frolunda", kas finālā ar 2:1 uzvarēja Oulu "Karpat" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!