Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien izcīnīja "sauso" uzvaru Šveices augstākās līgas (NLA) mačā.

"Lugano" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja "Lausanne" vienību. Merzļikins šajā mačā atvairīja 41 jeb visas pretinieku mestās ripas.

Tāpat pie uzvaras piektdien tika Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "ZSC Lions", kas viesos ar 4:2 (0:0, 3:2, 1:0) pārspēja "Ambri-Piotta" vienību.

Ķēniņš šajā mačā laukumā bija 12 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes.

Šosezon 16 mačos Ķēniņš izcēlies ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Vēl vienā NLA spēlē Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers" piektdien viesos ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) apspēlēja "Biel" komandu.

Punnenovs šo spēli vēroja no rezervistu soliņa, bet Damjano Čjačio "Tigers" vienības vārtos atvairīja 40 no 42 pretinieku metieniem.

Turnīra tabulā vadībā ar 40 punktiem 21 spēlē atrodas "ZSC Lions" komanda, tikmēr "Lugano" ar 30 punktiem 20 mačos ir sestajā pozīcijā. Savukārt "Tigers" ar 24 punktiem 20 spēlēs ieņem desmito vietu 12 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!