Foto: Publicitātes foto

"Zemgale"/LLU hokejisti trešdien Latvijas virslīgas mačā ar 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) savā laukumā pārspēja "Mogo" komandu, kļūstot par kopvērtējuma līderiem.

Uzvarētājiem Kristaps Millers guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet Valentīns Feoktistovs asistēja trīs vārtu guvumos.

Mača rezultātu pēc nospēlētām 97 sekundēm atklāja Artjoms Ogorodņikovs, bet pēc pusminūtēs Rihards Paškausks guva jau nodrošināja mājiniekiem divu vārtu pārsvaru. Piecas minūtes pirms perioda beigām Jānis Ozoliņš vienus vārtus atguva, taču otrās trešdaļas sestajā minūtē Eduards Hugo Jansons atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Pēc septiņām minūtēm Juris Ziemiņš viesiem vienus vārtus atguva, taču nedaudz vēlāk Romāns Ņekļudovs panāca 4:2. Trešās trešdaļas sākumā Kristaps Millers un Raivis Kurņigins panāca mājiniekiem vadību ar četriem vārtiem, bet perioda vidū "Mogo" rindās izcēlās Andris Siksnis. Tomēr "Zemgale"/LLU hokejisti savu pārsvaru nosargāja un svinēja uzvaru ar rezultātu 6:3.

Vēl vienā virslīgas mačā pērnās sezonas čempione "Liepāja" savā laukumā ar 14:1 (2:0, 5:0, 7:1) sagrāva Rīgas "Pārdaugavu".

Uzvarētājiem ar "hat-trick" atzīmējās Martins Lavrovs, bet Kārlis Ozoliņš guva vienus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Tikmēr viesiem goda vārtus iemeta Jegors Blažko.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 35 punktiem 15 spēlēs atrodas "Zemgale"/LLU, bet tai divus punktus zaudē 14 cīņas aizvadījušie Ogres "Kurbada" hokejisti. Savukārt "Mogo" iekrājusi 27 punktus 13 mačos, bet ceturtā ar 21 punktu ir čempione "Liepāja".

Rīgas "Prizma" ar 17 punktiem 14 mačos ir piektā, 13 punktus iekrājusi "Rīga", kamēr "Pārdaugava" 13 cīņu laikā pie punktiem nav tikusi.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte "Rīga 99"/"Tukums", bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola "Pārdaugava".

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja "Kurbads" un "Mogo", bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība "Liepāja" vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs", bet Zvaigžņu spēle 26. decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!