Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons joprojām mācās, bet galvenais, ka viņš smagi strādā, uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma.

Ja "Sabres" iepriekšējā galvenā trenera Teda Nolana vadībā Girgensons 61 spēlē izcēlās ar 15 precīziem metieniem, pie Bailsmas viņš 88 mačos guvis vien astoņus vārtus. Šosezon latvietis veicis 34 metienus pa vārtiem un izcēlies vienreiz.

Kā vēsta radio kanāls WGR550, Nolans ļāva Girgensonam vienkārši doties laukumā un spēlēt, bet Bailsmas vadībā ir ļoti strukturēta sistēma.

"Tas ir nomācoši. Es ar to cīnos jau visu gadu, tomēr vissvarīgākais ir kā spēlējam Mēs ļaujam pretiniekiem izdarīt pārāk daudz un tas mūs ierobežo uzbrukumā," paudis pats Girgensons.

"Viņš joprojām mācās, tomēr ir apņēmīgs, smagi strādājošs puisis," komentējis Bailsma. "Nav neviena puiša, kurš strādā smagāk. Vienīgi viņam nepieciešams strādāt gudrāk."

Tā kā "Sabres" komandai pagaidām nevar palīdzēt Raiens O'Reilijs, piektdienas treniņā Girgensons tika iespēlēts kā "Sabres" komandas otrās maiņas centra uzbrucējs. Lielāko daļu šīs sezonas viņš darbojies trešajā virknējumā. Savukārt sestdienas treniņā Girgensons jau ir kā malējais uzbrucējs trešajā maiņā kopā ar Raiena O'Reilija brāli Kalu un Metu Moulsonu, vēsta vietējie žurnālisti. Kals O'Reilijs šosezon vēl NHL nav spēlējis.

"Sabres" komanda nav guvusi uzvaras jau kopš 5.novembra un zaudējusi sešos mačos pēc kārtas. Šī sērija seko periodam, kad piecos mačos tika izcīnīti četri panākumi. Pēdējos sešos mačos kopā gūti vien seši vārti.

Girgensons šosezon 17 spēlēs guvis vienus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -5.

Tikmēr "Sabres" hokejisti 17 spēlēs tikuši pie 14 punktiem un atkāpušies jau uz pēdējos gados ierasto pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē. Visas līgas kopvērtējumā "Sabres" pašlaik apsteidz vien Arizonas "Coyotes" hokejistus.

Nākamajā duelī "Sabres" sestdien uzņems spēcīgo Pitsburgas "Penguins" komandu, kas ir piektajā pozīcijā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!