Foto: AP/Scanpix
Pasaules U-20 hokeja čempionāta pusfinālā trešdien ASV hokejisti ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Krievijas izlasi, bet Kanādas valstsvienība ar rezultātu ar 5:2 tika galā ar Zviedrijas vienaudžiem.

ASV junioru hokejistiem šī bija pirmā uzvara pār krieviem pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēs, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Krievijas izlase divas reizes šajā spēlē izvirzījās vadībā. 12. minūtē ar precīzu metienu izcēlās Kirils Kaprizovs, bet pirmā perioda izskaņā Kolins Vaits rezultātu izlīdzināja. Tad otrās trešdaļas sākumā Deniss Gurjanovs panāca 2:1 krievu labā, taču 31. minūtē amerikāņi vēlreiz panāca izlīdzinājumu, vairākumā precīzi metot Lūkam Kuninam. Savukārt sešas minūtes vēlāk Kolins Vaits pirmo reizi deva vadību ASV izlasei (3:2). Trešajā periodā rezultātu izlīdzināja Gurjanovs, līdz ar to spēle turpinājās pagarinājumā, kas noslēdzās bez vārtu guvuma.

Uzvarētājs noskaidrojās garā pēcspēles metienu sērijā, kurā tika izpildīti 14 izgājieni uz vārtiem. ASV izlasē trīs reizes pretinieku vārtsargu pārspēja Trojs Terijs, kurš arī guva uzvaru nesošo metienu savai komandai.

Otrā pusfinālā arī ritēja pietiekami saspringta cīņa, tomēr kanādiešiem izdevās maču uzvarēt jau pamatlaikā. Septītajā minūtē Joels Ēriksons mazākumā izvirzīja vadībā savu komandu, bet minūti vēlāk Mičels Stīvens rezultātu izlīdzināja. 22 sekundes pēcāk zviedri atkal pārņēma vadību, un to nosargāja līdz 19. minūtei, kad kanādietis Entonijs Kirelli panāca rezultātu 2:2.

Otrajā trešdaļā Žuljēns Gotjē pirmo reizi šajā spēlē izvirzīja vadībā Kanādu, bet trešajā periodā Dilans Stroms panāca divu vārtu pārsvaru. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Zviedrijas izlase mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un Gotjē to izmantoja, raidot ripu tukšos vārtos un nodrošinot Kanādas uzvaru.

Līdz ar to cīņa par bronzu tiksies Krievijas un Zviedrijas izlases, un šī spēle sāksies ceturtdien pulksten 22:30, bet finālā sagaida Ziemeļamerikas duelis – Kanāda pret ASV. Fināls risināsies naktī uz piektdienu pulksten 3:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!