Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda pirmdien Čehijas augstākās līgas hokeja čempionātā debitēja ar zaudējumu, Prāgas "Sparta" komandai savās mājās papildlaikā ar 2:3 (2:1, 0:0, 0:1, 0:1) atzīstot "Olomouc" komandas pārākumu.

Jau ziņots, ka Kulda ar "Sparta" komandu vienojās 31.janvārī, noslēdzot līgumu līdz sezonas beigām. Pirms tam viņš pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas, netiekot izslēgšanas turnīrā, pārtrauca līgumu ar 29 gadus veco aizsargu.

Savā pirmajā mačā Čehijā Kulda spēlēja 19 minūtes un 41 sekundi, kas bija otrs ilgākais laiks Prāgas komandā. Latvijas hokejists reizi meta pa vārtiem, izdarīja trīs spēka paņēmienus un maču noslēdza ar negatīvu lietderības rādītāju -1.

"Sparta" pēc pirmā perioda bija vadībā ar 2:1, izceļoties Janam Buhtelem un Ričardam Jarūšekam, taču cīņas 43.minūtē viesi panāca neizšķirtu, bet papildlaika otrajā minūtē Jirži Ondrušeks "Olomouc" komandai nodrošināja uzvaru.

"Sparta" cieta piekto zaudējumu pēc kārtas, turpinot cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Šī Čehijas čempionātā bija pirmā spēle pēc 20 dienu ilga pārtraukuma, kas bija saistīts ar Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kur šīs valsts izlase ieņēma ceturto vietu.

Kopvērtējumā trīs kārtas līdz regulārā čempionāta beigām Prāgas komanda ar 65 punktiem 49 mačos ieņem desmito vietu 14 komandu konkurencē, kamēr līdere ar 102 punktiem ir Plzeņas "Škoda". Tikmēr otro vietu ar 96 punktiem ieņem Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", bet sestajā vietā ar 71 punktu ir Roberta Bukarta un Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas "Aukro Berani".

Pēc regulārā čempionāta beigām 7.-10.vietu ieguvušās komandas noskaidros divas komandas, kuras iekļūs ceturtdaļfinālā, kur automātiski tiks sešas labākās vienības.

Kulda "Kuņluņ Red Star" vienībai pievienojās pagājušā gada jūnijā, noslēdzot līgumu uz vienu gadu. Latvijas hokejists šosezon KHL aizvadīja 47 spēles, kuru laikā atzīmējās ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Kulda iepriekšējās divas sezonas pavadīja Somijas vienībā Helsinku "Jokerit", kas arī spēlē KHL čempionātā.

Pirms spēlēšanas "Jokerit" Kulda divas sezonas pārstāvēja citu KHL vienību Ufas "Salavat Julajev", bet KHL viņš 2012./13.gada sezonā debitēja Novosibirskas "Sibirj" sastāvā. Vēl pirms tam Kulda centās nostiprināties Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur aizvadīja 15 spēles Vinipegas "Jets" (pirms tam Atlantas "Thrashers") vienībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!