Foto: F64

Latvijas U-18 hokeja izlase pret Norvēģijas vienaudžiem aizvadīja savu labāko spēli šajā sezonā, un šī uzvara ir pacēlusi komandu spārnos pirms svarīgās cīņas pret Vāciju, sacīja galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-18 hokeja izlase otrdien otrajā spēlē pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā ar rezultātu 3:0 apspēlēja Norvēģiju, gūstot otro uzvaru.

"Šī bija labākā spēle šajā sezonā. Visi arī redzēja, kā mēs spēlējām. Puiši bija noskaņojušies, pretinieku vārtsargs ilgi turēja norvēģus spēlē. Jāuzteic arī mūsu vārtsargs, kurš izglāba pēc bīstamiem metieniem trešajā periodā. Motivēt mūsu puišus īpaši nevajadzēja," preses konferencē teica Sorokins.

Arī šajā mačā Latvijas hokejistiem pāris reizes ļoti pavirši zaudēja ripu savā aizsardzības zonā, tomēr Sorokins uzsvēra, ka šie hokejisti vēl nav pietiekami pieredzējuši, tāpēc gadās tādas kļūdas.

"Puiši varbūt grib nospēlēt pārāk atbildīgi, bet tas nav brīnums, ka U-18 vecumā puiši pieļauj kļūdas," treneris turpināja. Tāpat viņš atzina, ka bija apmierināts ar savas komandas vairākumu, jo izdevās gūt vārtus.

Ceturtdien Latvijas izlase spēkosies ar Vācijas izlasi, kas arī divās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras. Jau pirms turnīra tika uzskatīts, ka Latvijas un Vācijas izlases ir galvenā favorītes uz iekļūšanu elites divīzijā.

"Vācijas izlase izskatās ļoti iespaidīgi. Tā kā tā ir nākamā spēle, tā mums ir svarīgākā spēle. Esam redzējuši viņus un esam gatavojuši savu spēli pret Vāciju. Mēs rokas neesam pacēluši, jo šī uzvara ir pacēlusi mūsējos spārnos," uzsvēra Sorokins.

Norvēģijas izlases galvenais treneris Mads Hansens pēc mača sacīja, ka šī bija smaga spēle un Latvija bija nedaudz labāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!