Foto: AP/Scanpix/LETA
Pasaules U-20 hokeja čempionātā Kanādā svētdien mačā starp Krievijas un Šveices komandām tiesneši pieņēma diezgan unikālu lēmumu – par diviem pārkāpumiem vienā epizodē piešķīra divus soda metienus.

Otrā perioda 17. minūtē Krievijas aizsargs Dmitrijs Samorukovs nenosargāja ripu uzbrukuma zonā, ko izmantoja šveicietis Marko Lēmans, aizskrienot pretuzbrukumā. Samorukovs nogāza šveicieti, bet piecēlās kājās un turpināja izgājienu. Krievijas aizsargs tad vēlreiz nogāza Lēmanu, un soģi pieņēma diezgan unikālu lēmumu – pa "bullītim" par katru pārkāpumu.

Tobrīd spēles rezultāts bija 3:3, bet šveicieši Lēmans un Filips Kurašovs savas iespējas neizmantoja, rezultātam saglabājoties neizšķirtam. Krievijas hokejisti visa mača gaitā bija zaudētājos ar 1:3, tomēr beigās svinēja uzvaru ar 7:4.

Krievijai tā bija trešā uzvara trīs spēlēs, bet šveicieši piedzīvoja trešo zaudējumu četrās cīņās A grupā. Šajā grupā pa trim uzvarām ir Kanādai un Krievijai, kuras savstarpējā duelī arī noskaidros grupas uzvarētāju.

Vēl vienā mačā B grupā Slovākija ar 11:2 sagrāva Kazahstānu, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā un izvairoties no pārspēlēm par vietas saglabāšanu elitē. Kazahstānai līdz ar to būs jācīnās par vietas saglabāšanu elitē, bet tās pretiniece kļūs zināma pēc Dānijas un Čehijas spēles A grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!