Foto: F64
Pie uzvaras Čehijas augstākās hokeja līgas regulārā čempionāta mačā otrdien tika latviešu uzbrucēja Roberta Bukarta jaunā vienība Prāgas "Sparta", kas viesos ar rezultātu 3:2 (3:0, 0:0, 0:2) pieveica aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvēto Hradeckrālovas "Mountfield".

Neviens no Latvijas hokejistiem šajā mačā gan ar rezultativitāti neizcēlās.

Bukarts nospēlēja 19 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Uzbrucējs, kurš Prāgas komandai pievienojās tikai pagājušajā nedēļā, pārnākot no Tršinecas "Ocelārži, šosezon 35 mačos guvis piecus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Cibuļskis otrdien laukumā pavadīja 18 minūtes un divas sekundes, kuru laikā pamanījās veikt sešus metienus pa vārtiem, bloķēt vienu pretinieku raidījumu un nopelnīt negatīvu lietderību -2.

Savukārt Bičevskis nospēlētajās 15 minūtēs un piecās sekundēs metienus pa vārtiem neveica, bet uzvarēja astoņos no 12 iemetieniem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Cibuļskis šosezon 36 spēlēs guvis divus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles, kamēr Bičevskis 37 mačos atzīmējies ar diviem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas čempionāta vadībā ar 76 punktiem 39 spēlēs ir Libereces "Bīlī Tigrši", bet tālāk ar 75 punktiem 39 dueļos seko aizsarg Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", savukārt trešā ar 72 punktiem 40 mačos ir Hradeckrālovas "Mountfield". Tikmēr Prāgas "Sparta" ar 59 punktiem 39 spēlēs ir devītajā vietā, bet aizsarga Ralfa Freiberga un uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani" ar 53 punktiem 39 cīņās atrodas 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!