Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kaldinādams Otavas "Senators" uzvaru.

"Senators" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) pārspēja Vinipegas "Jets", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

Balcers ar rezultatīvu piespēli atzīmējās mačā trešajā minūtē, kad ievadīja uzbrukumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Marks Stouns. Desmit minūtes vēlāk Raiens Dzingels ar plaukstas metienu panāca 2:0, bet otrā perioda trešajā minūtē Braiens Litls ar raidījumu bez ripas apstādināšanas vienus vārtus atguva.

Perioda vidū vairākumā Stouns atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet trīs minūtes vēlāk Mets Dušeins savā 700. NHL spēlē panāca jau 4:1 "Senators" labā. Piektie vārti tika gūti nepilnas četras minūtes pirms mača beigām, kad "Senators" pēc centra iemetiena devās uzbrukumā, kuru ar precīzu raidījumu noslēdza Zeks Smits. Pēdējā minūtē Džošs Morisejs vienus vārtus atguva, bet tas netraucēja Otavas hokejistiem svinēt pārliecinošu uzvaru.

Balcers šajā mačā uz ledus pavadīja desmit minūtes un 35 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, atņēma divas ripas un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Savā debijas sezonā Balcers laukumā bijis 12 spēlēs, kurās guvis vienus vārtus, veicis divas rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderību +1.

"Senators" ar 47 punktiem 55 spēlēs ir vājākā komanda Austrumu konferencē un visā līgā, kamēr "Jets" ar 71 punktu 55 dueļos ir Rietumu konferences vicelīdere.

Otavas komanda nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad savā laukumā uzņems Karolīnas "Hurricanes" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!