Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien ar rezultatīvu piespēli izcēlās latvietis Zemgus Girgensons, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar rezultātu 2:4 piekāpās Floridas "Panthers".

Gigensons 7,9 sekundes pirms pamatlaika beigām ar piespēli gar pašu vārtu priekšu palīdzēja Vladimiram Sobotkam gūt vārtus. Tā latvietim bija 10. rezultatīvā piespēle šajā sezonā, taču viņa kontā ir arī trīs vārtu guvumi 52 spēlēs.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 14:31 minūti, no kurām 2:17 minūtes nospēlēja mazākumā, bet desmit sekundes – vairākumā. Viņš pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirmajā periodā abas komandas vārtus neguva, bet 26. minūtē Džeks Eikels izcēlās ar precīzu metienu un izvirzīja "Sabres" vadībā. Taču trešajā periodā "Panthers" guva četrus vārtus pēc kārtas, kad divreiz precīzi meta Džonatans Huberdo, bet reizi – Džeiss Hovriluks un Aleksandrs Barkovs. Sobotka panāca mača gala rezultātu.

Cits Latvijas hokejists Teodors Bļugers netika pieteikts Pitsburgas "Penguins" spēlei, kurā viņa pārstāvētā komanda ar rezultātu 4:3 pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Šoreiz Bļugers palika rezervē un netika iekļauts pieteikumā. Līdz šim Bļugers aizvadījis deviņas spēles NHL čempionātā, un guvis trīs vārtus un reizi rezultatīvi piespēlējis.

"Penguins" hokejisti aizvadītajā mačā pirmajā periodā divreiz atspēlējās no vienu vārtu deficīta – vispirms Jespers Brats izvirzījas vadībā "Devils", bet pēc četrām minūtēm Zaks Astons-Rīse rezultātu izlīdzināja. Markuss Johansons 13. minūtē vēlreiz deva vadību mājiniekiem, taču Niks Bjugstads 19. minūtē panāca rezultātu 2:2. Otrajā trešdaļā Braiens Rasts un Čads Ruvīdels panāca rezultātu 4:1, bet piecas minūtes pirms trešdaļas beigām Mailss Vūds vienus vārtus "Devils" vienībai atguva.

"Penguins" Austrumu konferencē ar 71 punktu 60 spēlēs ierindojas sestajā vietā, bet "Sabres" ar 63 punktiem 59 spēlēs ieņem desmito vietu, no "play-off" zonas atpaliekot sešus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!