Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators", kura sastāvā slimības dēļ laukumā nedevās Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers, piedzīvoja kārtējo zaudējumu, ar 2:4 piekāpjoties Edmontonas "Oilers" vienībai.

Balcers pāris dienas pirms spēles tika izsaukts atpakaļ uz Otavu pēc īslaicīgas formalitātes, kuras rezultātā viņš uz brīdi pabija Amerikas hokeja līgas (AHL) fārmklubā Belevilas "Senators". Tas tika darīts pēdējā NHL pāreju perioda dienā, lai 21 gadu vecu Balceru varētu vēl kādu reizi nosūtīt palīgā Belevilas komandai.

Liepājnieks "Senators" vienībai pret Edmontonu gan nespēja palīdzēt slimības dēļ. Viņa vietā no Belevilas tika izsaukts 20 gadus vecais kanādietis Dreiks Batersons, kuram tā bija 19 spēle NHL.

Tādējādi Latvijas izlases hokejists izlaidis pēdējās divas Otavas spēles, bet "Senators" piedzīvoja astoto zaudējumu pēdējās deviņās spēlēs.

Spēles rezultātu pirmo atklāja mājinieki no Otavas, bet tam sekoja trīs bezatbildes vārti, vienus no kuriem guva jaunā Edmontonas zvaigzne Konors Makdeivids. "Senators" vēl spēja vienus vārtus atspēlēt, panākot 2:3, tomēr trešā perioda beigās komandai nācās atzīt zaudējumu, ielaižot ripu pēc vārtsarga apmaiņas pret sesto laukuma spēlētāju.

Balceram pēdējās astoņās NHL spēlēs ir četri rezultativitātes punkti, bet šosezon NHL debitējušais hokejists pasaules elitē aizvadījis 19 spēles, guvis trīs vārtus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!