Otro uzvaru 29. Ziemas Universiādes turnīrā Krasnojarskā guvusi Latvijas hokeja izlase, kas ar rezultātu 6:3 (0:2, 2:1, 4:0) pārspēja Zviedrijas valstsvienību.

Zviedri jau pēc 3:02 nospēlētām minūtēm divreiz bija pārspējuši izlases vārtsargu Guntaru Reisu. Lai gan trešdaļas gaitā latvieši izpildīja pa diviem metieniem vairāk, valstsvienībai rezultātu tā arī neizdevās atklāt.

Kas neizdevās pirmā perioda gaitā, tas sanāca otrajā trešdaļā, divarpus minūšu laikā izceļoties Marisam Elbretam un Robertam Mamčicam. Maksimilians Nīlanders gan guva vārtus un atguva vadību "Tre Kronor" hokejistiem.

Tomēr spēle pēdējā periodā spēli pārņēma Latvija, izpildot veselus 20 metienus pa pretinieku vārtiem, no kuriem precīzi bija četri. Divus vārtus pēc kārtas guva Endijs Butāns, kurš palīdzēja izlasei panākt 4:3, bet rezultāta starpību palielināja Mārtiņš Pēteris Barkāns un Elvis Kaimiņš.

Latvija pēc šīs spēles ieņem trešo vietu savā grupā ar četros mačos divām izcīnītām uzvarām. Izlasei pēdējā grupu turnīra spēle paredzēta piektdien 8. martā pret Lielbritāniju.

Lai komanda tiktu grupas divu labāko vienību skaitā un varētu turpināt sacensības to pusfinālā, spēlē pret Lielbritāniju jāuzvar, kā arī jācer uz konkurentu Kazahstānas neveiksmēm. Kazahstāna sev atlikušajās trijās spēlēs nedrīkst gūt vairāk par diviem punktiem, proti, vienu uzvaru papildlaikā vai diviem zaudējumiem papildlaikā.

Tikmēr zviedri uzvaras priekus vēl nav izbaudījuši, esot piekāpušies gan Latvijas, gan Kazahstānas, kā arī Šveices izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!