Foto: F64

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pēc līguma parakstīšanas ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets" tomēr netiks nosūtīts uz fārmklubu un trešā vārtsarga statusā iepazīs pasaules spēcīgāko līgu, apgalvo Ziemeļamerikas mediji.

Jau vēstīts, ka trešdien, 20. martā, Merzļikins oficiāli noslēdza viena gada līgumu ar "Blue Jackets".

Kā norāda medijs "The Athletic", tad latvietis nedosies uz "Blue Jackets" fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL) Klīvlendas "Monsters". Vairāki avoti Eiropā informēja, ka Merzļikina pārstāvji esot uzsvēruši, ka latvietis piecu gadu laikā Šveicē sevi ir pietiekami labi parādījis, lai viņam nevajadzētu spēlēt AHL.

"Paredzams, ka Merzļikins šo sezonu Kolumbusā noslēgs kā trešais vārtsargs aiz Sergeja Bobrovska un Jonasa Korpisalo, bet tad pēc sezonas beigām spēlēs Latvijas izlasē pasaules čempionātā," raksta portāla "thehockeynews.com" apskatnieks Kens Kempbels.

Kolumbusas komandai šobrīd NHL līgumi noslēgti ar Bobrovski, Korpisalo un Kītu Kinkeidu. Ja apstiprināsies tas, ka Merzļikins sezonu noslēgs kā "Blue Jackets" trešais vārtsargs, tad Kinkeids varētu tikt nosūtīts uz fārmklubu.

"Blue Jackets" komanda gatavojas dzīvei pēc Bobrovska. Krievs starpsezonā būs neierobežoti brīvais aģents un, visticamāk, parakstīs ienesīgu līgumu ar kādu citu komandu. Par to baumo jau diezgan ilgi. Tieši tas, ka Bobrovskis gatavojas pievienoties kādai citai NHL komandai, varētu būt galvenais iemesls, kāpēc Merzļikins tieši šobrīd dodas uz Kolumbusu, jo tagad viņš paspēs apostīt NHL gaisu un nākamajā sezonā varēs konkurēt par pirmā vārtsarga lomu ar Korpisalo.

24 gadus vecais Merzļikins pagājušajā sezonā Šveicē 43 spēlēs vidēji katrā ielaida 2,44 ripas un atvairīja 92,1% metienu, bet piecos mačos pretiniekiem neizdevās viņu pārspēt. Šveices čempionātā karjeras laikā viņš nospēlējis 210 mačus, atvairījis 92% metienu un ielaidis 2,63 ripas vidēji spēlē, 15 mačus aizvadot "sausā".

"Merzļikins ir lielisks talants, kurš spēlēja labā komandā un labā līgā, taču tur bija diezgan viegls spēļu kalendārs," portālam "thehockeynews.com" teica kādas NHL komandas pārstāvis, kurš vēlējies palikt anonīms. "Viņš arī bijis viens no labākajiem vārtsargiem pasaules čempionātā trīs gadus pēc kārtas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!