Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers ar savu rezultativitāti pierāda, ka spēj dot pienesumu Pitsburgas "Penguins" komandas uzbrukumam, lai arī iepriekš viņš bija iemantojis aizsardzības hokejista slavu, stāstīja komandas galvenais treneris Maiks Salivans.

Jau vēstīts, ka Bļugers pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē guva divus vārtus un palīdzēja "Penguins" ar rezultātu 5:2 pārspēt Ņujorkas "Rangers". Bļugers nu jau sakrājis desmit rezultativitātes punktus 23 aizvadītās spēlēs NHL, tajās izceļoties ar sešiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Viņš parāda, ka spēj dot pienesumu komandas uzbrukumam. Tedijs ir ļoti jāuzslavē. Viņš strādāja ļoti daudz, lai tiktu pie šīs iespējas. Viņš ir pelnījis katru spēles minūti, ko viņš saņem," sacīja "Penguins" galvenais treneris Salivans. "Viņam šobrīd ir ļoti svarīga loma, ņemot vērā, ka Jevgeņijs Malkins nav sastāvā. Viņš savu darbu dara lieliski.".

Pats Bļugers bija apmierināts ar to, ka viņa komanda spēja atspēlēties no rezultāta 0:2 un guva piecus bezatbildes vārtus.

"Mēs zinām, ka mums ir jauda, lai šādās spēlēs atspēlētos. Šī nav pirmā reize, kad bijām nonākuši iedzinējos, taču mēs nenolaidām galvu. Turpinājām izdarīt spiedienu, dzinām viens otru uz priekšu un atspēlējāmies," NHL mājaslapā citēts Bļugers, kurš arī skaidroja, ka centies pilnveidot savu spēli.

"Kad pirmo reizi nokļuvu Vilksbārē ["Penguins" fārmklubā], visticamāk, ka mani mazliet par daudz dēvēja par aizsardzības hokejistu. Pēdējo pāris gadu laikā esmu tur spējis parādīt, ka varu gūt vārtus," latvietis sacīja portālam "pittsburghhockeynow.com". "Domāju pienākumi aizsardzībā neliedz man izcelties arī ar vārtiem. Vienmēr labi dot pienesumu komandai un paveikt savu darbu. Šī mums bija liela uzvara."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!