Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins vēlētos, lai Pasaules U-18 hokeja čempionātā elites divīzijā latviešu spēlētāji tiktu pamanīti un izraudzīti Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā.

Otrdien norisinājās Latvijas U-18 izlases preses konference pirms pasaules čempionāta elites divīzijā, kas no 18. līdz 28. aprīlim norisināsies Zviedrijas pilsētās Ūmeo un Ērnšeldsvīkā. Oļega Sorokina vadītā komanda spēkosies vienā grupā ar Zviedriju, Krieviju, Slovākiju un ASV.

"Ar nepacietību gaidu pasaules čempionātu. Domāju, ka varam nosargāt vietu elites grupā un parādīt labu sniegumu. Ir svarīgi iegūt cieņu, lai katru gadu spēlētu ar lielajām hokeja valstīm," preses konferencē teica Sorokins. "Es gribētu, lai puiši tiktu pamanīti un iekļauti Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā. Lai mums nākotnē būtu tādi puiši kā Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers, kuri aizvada labas sezonas NHL."

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis sacīja, ka uz gaidāmo turnīru raugās ar lielam cerībām.

"Noiets ir kārtējais posms Latvijas hokejā. Pēc divu gadu pārtraukuma esam atgriezušies elitē. Ar lielām cerībām skatāmies uz šo čempionātu, jo pagājušajā sezonā nostartējām ļoti veiksmīgi, izcīnot uzvaras visos piecos mačos pirmās divīzijas A turnīrā," sacīja Kalvītis.

Pēc preses konferences U-18 hokejisti aizvadīja atklātos fiziskos testus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!