Oļegs Sorokins pirms Latvijas U-18 hokeja izlases pirmās spēles pasaules čempionāta elites divīzijā pret Zviedriju atzina, ka komanda ar lielu nepacietību gaida iespēju tikties ar mājiniekiem.

"Mēs visi esam tādās gaidās. Esam gana daudz trenējušies, arī šodien aizvadījām tādu kārtīgu treniņu. Man liekas, ka komandai jau apnicis trenēties. Ļoti gribas jau kāpt uz ledus un piedalīties īstajās spēlēs. Domāju, ka pirmā spēle ar Zviedriju būs kaut kas īpašs. Visticamāk būs diezgan pilnas tribīnes. Spēle būs satraucoša," treneris stāstīja intervijā Latvijas Hokeja federācijai (LHF).

Abas komandas uz ledus Ornskoldsvikā tiksies piektdien, 19. aprīlī pulksten 20.30, bet jau sestdien, 20. aprīlī komandai nāksies tikties ar Krievijas valstsvienību.

"Daudzas lietas par zviedru spēles manieri jau pētījām. Viņi diezgan interesanti spēlē uzbrukumā. Varbūt aizsardzības spēlētāji nav tik spēcīgi individuāli, nav tādu uzbrūkošu aizsargu, kā bijis citus gadus. Principā viens aizsargs ir tāds, kurš varētu ļoti palīdzēt uzbrukumam. Negribētos teikt, ka Zvedrijas komanda ir klasi augstāka, bet viņi ļoti daudz spēlējuši savā starpā ar amerikāņiem un krieviem. Mums tā būs pirmā pieredze ar A grupas augšgala komandu. Šogad tikai vienreiz esam spēlējuši ar Baltkrieviju," komandu spēju līmeni salīdzināja Sorokins

Zviedrijas valstsvienībai turnīrs sākās jau ceturtdien, kad komanda ar rezultātu 1:6 (1:0, 0:2, 0:4) piekāpās ASV. Šo spēli klātienē esot vērojusi arī Latvijas izlase.

"Ceru, ka koncentrēšanās spējas aug ar katru dienu. Domāju, ka nopietnība arī ir manāma, kā arī tāds prasīgums pret sevi. Šad tad kaut kas nesanāk treniņos un tad var redzēt, ka čaļi riktīgi izrāda emocijas," hokejistu gatavību komentēja speciālists.

"Vienmēr jau liekas, ka treniņos kaut kas nav pagūts un ka kaut ko vajadzēja kādā brīdī paņemt vairāk. Taču daļēji visām lietām izgājām cauri. Skaidrs, ka mūsdienu hokejā svarīga ir fiziskā sagatavotība. Uz to mēs pilnībā noteikti uzspiedām vairāk, jo citādi jau nav jēgas domāt par vairākumu, ja nevari fiziski tikt līdzi. Ceru, ka visās jomās esam izdarījuši pietiekami daudz, lai varētu aizvadīt sekmīgu turnīru," cerības par turnīru izteics Sorokins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!