Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro kārtu sasniedza Sanhosē "Sharks", kas Rietumu konferences pirmās kārtas izšķirošajā, septītajā, spēlē paveica lielisku atspēlēšanos un savā laukumā ar 5:4 pagarinājumā pārspēja Lasvegasas "Golden Knights", sērijā triumfējot ar 4-3.

Mačs iesākās ar "Golden Knigts" gūtajiem vārtiem 11. minūtē, precīzi metot Viljamam Karslonam, bet tad pēc 20 minūtēm Kodijs Īkins rezultāta pārsvaru dubultoja. Mača 24. minūtē Makss Pačioreti panāca jau 3:0 Lasvegasas komandas labā. Pagrieziena punkts spēlē bija Īkina 5+10 minūšu noraidījuma par sitienu pretiniekam Džo Pavelskim, un šajā piecu minūšu vairākumā "Sharks" guva četrus vārtus, divreiz precīzi metot Loganam Kutūram, bet reizi – Tomašam Hertlam un Kevinam Labankam.

Tiesa, "Golden Knights" pēdējās minūtēs radīja milzīgu ofensīvu un centās atspēlēties, un tas izdevās 37 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Džnatans Maršeso atkal izlīdzināja rezultātu. Pagarinājumā abas komandas turpināja spēkoties ļoti līdzīgi, bet tad papildlaika 19. minūtē Barklejs Gudrovs saņēma piespēli vārtu priekšā un skaisti apspēlēja pretinieku vārtsargu.

"Sharks" Stenlija kausa turpinājumā spēlēs pret Kolorado "Avalanche", kas ar 4-1 pārspējas Kalgari "Flames".

Savukārt Austrumu konferencē septītajā spēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Bostonas "Bruins", kas ar 5:1 pārspēja Toronto "Maple Leafs" un sērijā uzvarēja ar 4-3.

Uzvarētājiem vārtus guva Joakims Nordstroms, Markuss Johansons, Šons Kuralijs, Čārlijs Koils un Patrīss Beržerons, savukārt "Maple Leafs" labā vienīgos vārtus guva Džons Tavaress.

Bostonas "Bruins" otrajā kārtā spēkosies ar Kolumbusas "Blue Jackets", kuras rindās šobrīd ir arī latvietis Elvis Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!