Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" maiņas darījumā ar Čikāgas "Blackhawks" ieguvusi aizsargu Henri Jokiharju no Somijas, vēsta NHL.

20 gadus vecais Jokiharju aizvadītajā sezonā debitēja NHL un Čikāgas "Blackhawks" sastāvā 38 spēlēs izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, taču daļu sezonas viņš pavadīja fārmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL). Maijā soms pārstāvēja savu valstsvienību pasaules čempionātā un ar piecām rezultatīvām piespēlēm sekmēja Somijas izlases zelta medaļu izcīnīšanu.

Lai "Sabres" iegūtu Jokiharju, Bufalo komandai vajadzēja šķirties no uzbrucēja Aleksandra Nīlandera, kuru 2016. gada draftā izvēlējās ar astoto numuru. Trīs sezonu laikā viņš NHL nospēlējis tikai 19 spēles, kurās guvis trīs vārtus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles.

"Henri ir jauns un mobils aizsargs, kurš pierādījis, ka spēj spēlēt NHL līmenī," teica "Sabres" ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils. "Panākums pasaules čempionātā tikai paātrinājis viņa attīstību un esam sajūsmināti viņi pievienot mūsu aizsardzības līnijai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!