Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien ar rezultatīvu piespēli izcēlās Teodors Bļugers, bet viņa pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins" ar 7:2 (1:1, 3:1, 3:0) sagrāva Vinipegas "Jets".

Pirmā perioda piektajā minūtē pēc Bļugera metiena vārtu priekšā pirmais pie atvairītās ripas bija Zeks Estons-Rīze, kurš panāca 1:1. Latviešu uzbucējam šī bija pirmā rezultatīvā piespēle sezonā un otrais rezultativitātes punkts sešos mačos, kuros "Penguins" guvis četras uzvaras.

Bļugers visā mačā laukumā bija 15:45 minūtes, izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, uzvarēja piecos no 13 iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs +1.

Jau spēles otrajā minūtē Metjū Pero sarūgtināja "Penguins" komandu, bet drīz pēc tam Estons-Rīze izlīdzināja rezultātu. Otrajā periodā Džeks Gencels un Sems Lafertijs panāca 3:1 "Penguins" labā, trešdaļas vidū Marks Šeifele vairākumā samazināja rezultāta starpību, bet 17. minūtē Dominiks Saimons atjaunoja "Penguins" vienībai divu vārtu pārsvaru.

Pēdējā trešdaļā vēl pa reizei izcēlās Lafertijs, Gencels un Astons-Rīze, nodrošinot "Penguins" graujošu uzvaru ar 7:2.

Pitsburgas komandai tagad turpinājumā būs trīs mājas spēļu sērija – pret Kolorādo "Avalanche" (16. oktobrī), Dalasas "Stars" (18. oktobrī) un Lasvegas "Golden Knights" (19. oktobrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!