Foto: AP/Scanpix/LETA

Pitsburgas "Penguins" latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers pēc saviem trešajiem vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta sezonā un komandas uzvaras norādīja uz visu cīņu biedru iesaisti, kopīgiem spēkiem pārspējot pašreizējos NHL Stenlija kausa īpašniekus Sentluisas "Blues".

Bļugers trešdien NHL spēlē jau 39. sekundē guva savus trešos vārtus sezonā, bet "Penguins" "sausā" ar 3:0 pieveica "Blues".

"Blues" šobrīd ir Rietumu konferences līdere un trešā spēcīgākā vienība līgā, bet "Penguins" ar uzvaru pārtrauca Stenlija kausa īpašnieku četru panākumu sēriju. Tāpat "Blues" bija guvusi punktus desmit izbraukuma spēlēs pēc kārtas un Pitsburgā varēja atkārtot kluba rekordu, tomēr "pingvīni" šoreiz "aizlika kāju priekšā".

"Mēs cīnījāmies. Pat tad, kad pieļāvām kļūdas, mēs palīdzējām viens otram, glābām viens otru. Čaļi cīnījās viens par otru, kas bija ļoti labi," sacīja Bļugers.

Trešo "sauso" spēli karjerā aizvadīja "Penguins" vārtsargs Tristans Džerijs, kurš atvairīja visus 28 metienus.

"(Džerijs) bija lielisks. Man bija sajūta, ka mēs bijām labāki dažās detaļās. Spēles lielāko daļu mēs viņus turējām tālāk no vārtiem. Lielākā daļa metienu bija no tāluma," panākuma atslēgas pieminēja Bļugers.

"Penguins" ar 28 spēlēs izcīnītiem 34 punktiem NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem piekto vietu. Nākamajā spēlē piektdien, 6. decembrī, "Penguins" savās mājās uzņems Arizonas "Coyotes", bet jau nākamajā dienā viesosies Detroitā pie "Red Wings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!