Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā latvietis Zemgus Girgensons izcēlās ar trāpījumu tukšos vārtos un rezultatīvu piespēli, palīdzot viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 5:2 (1:1, 1:0, 3:1) pārspēt iepriekšējās sezonas Stenlija kausa uzvarētāju Sentluisas "Blues".

Girgensons ripu tukšos vārtos trāpīja guva 51 sekundi pirms pamatlaika beigām, kad "Blues" ar sešiem laukuma spēlētājiem un bez vārtsarga mēģināja izlīdzināt rezultātu. Pēc uzvarēta iemetiena savā laukuma pusē "Sabres" devās pretuzbrukumā, bet Johans Larsons trāpīja ripa atsitās pret vārtu stabiņu, taču Girgensons pirmais tika pie ripas un ievirzīja to vārtos. "Blues" turpināja spēlēt ar tukšiem vārtiem, taču "Sabres" atkal uzvarēja iemetienā savā laukuma pusē, Girgensons izcīnīja ripu un piespēlēja Džekam Eikelam, kurš no laukuma centra panāca mača gala rezultātu.

Girgensons nospēlēja 15:45 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, pārtvēra vienu ripu, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2. Latvietis 32 spēlēs guvis piecus vārtus, izdarījis četras rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficientu ir +3.

"Sabres" labā Eikels guva divus vārtus, bet precīzi bija arī Sems Reinhārts un Johans Larsons, bet "Blues" rindās izcēlās Trojs Bruvers un Alekss Pjetrangelo.

Citā mačā Teodors Bļugers un viņa pārstāvētā "Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar 1:4 (1:0, 0:3, 0:1) zaudēja Monreālas "Canadiens".

Bļugers šajā mačā nospēlēja 14:16 minūtes, no kurām 25 sekundes laukumā bija mazākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un uzvarēja 67% iemetienu,

Džeiks Gencels mača trešajā minūtē izvirzīja "Penguins" vadībā, bet otrā perioda otrajā pusē "Canadiens" guva trīs vārtus septiņu minūšu laikā, precīzi metot Tomašam Tataram, Džoelam Armijam un Šei Veberam. Tad pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Brendans Galagers izcēlās ar vārtu guvumu.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 38 punktiem 31 spēlē ir sestajā vietā, bet "Sabres" ar 36 punktiem 32 spēlēs ieņem septīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!