Latvijas U-18 hokeja izlase ceturtdien ar uzvaru uzsāka Četru nāciju turnīru Austrijā, ar rezultātu 8:2 (3:0, 1:2, 4:0) uzveicot vienaudžus no Dānijas, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Izcilu sniegumu Oļega Sorokina vadītās komandas rindās nodemonstrēja Roberts Zalāns, kurš guva divus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Savukārt Latvijas izlases aizsargs Bogdans Hodass iekrāja divus vārtus, vienu rezultatīvu piespēli un lietderības koeficientu +6. Arīdzan Nils Zīle atzīmējās ar 2+1.

Latvijas izlases vārtu drošība šajā mačā tika dalīta uz pusēm. Ričards Puče un Rūdolfs Lazdiņš katrs ielaida pa vienai ripai.

Turnīra turpinājumā piektdien Latvija tiksies ar Norvēģiju, bet turnīru noslēgs ar maču pret mājiniekiem Austriju.

Šis Latvijas U-18 izlasei būs pēdējais pārbaudes turnīrs pirms gaidāmā pasaules čempionāta elites divīzijā.

Latvijas U-18 izlase pagājušajā pasaules čempionātā elites divīzijā Zviedrijā pirmo reizi vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kur sīvā cīņā ar rezultātu 1:3 piekāpās spēcīgajai Kanādas valstsvienībai.

Valstsvienība šā gada pasaules čempionātā elites divīzijā, kas norisināsies ASV, spēkosies vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Kanādu, Baltkrieviju un Šveici. Šis turnīrs norisināsies no 16. līdz 26. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!