Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien vārtsargs no Latvijas Elvis Merzļikins nespēja glābt Kolumbusas "Blue Jackets" komandu no zaudējuma savā laukumā pagarinājumā Tampabejas "Lightning" vienībai ar rezultātu 1:2 (0:1,1:0, 0:0, 0:1).

Aizvadītās nedēļas NHL labākais spēlētājs Merzļikins šajā mača komandas vārtos stājās no pirmās minūtes un atvairīja 28 no 30 pretinieku metieniem, atvairot 93,3% metienu. Tā viņam bija 26 spēle šajā sezonā. Savukārt cits latvietis Matīss Kivlenieks palika komandas rezervē.

Ņikita Kučerovs jau spēles trešajā minūtē izvirzīja vadībā "Lightning" komandu, un "Blue Jackets" vienībai vajadzēja nedaudz vairāk par 20 minūtēm, lai rezultātu izlīdzinātu. Spēles 24. minūtē Olivers Bjorstrands izcēlās ar precīzu metienu, bet tad laukumā bija sīva spēkošanās. Līdz pamatlaika beigām nevienai komandai neizdevās gūt vārtus, kam sekoja pagarinājums.

Papildlaikā bija jānospēlē vien 31 sekunde, kad Zeks Verenskis aiz saviem vārtiem pazaudēja ripu, Viktors Hedmans teicami piespēlēja Kučerovam, kurš pārspēja Merzļikinu otro reizi.

NHL Austrumu konferencē "Blue Jackets" ar 70 punktiem 57 spēlēs ierindojas sestajā vietā, bet "Lightning" ar 77 punktiem 56 spēlēs ir otrajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!