Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kolumbusas "Blue Jackets" komandas vārtsargs Elvis Merzļikins atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās spēļu nedēļas labāko spēlētāju, vēsta līga.

Aizvadītajā nedēļā 25 gadus vecais Merzļikins trīs spēlēs izcīnīja divas uzvaras, un viņš vidēji ielaida 0,67 vārtus un atvairīja 97,1 % pretinieku metienu. 4. februārī viņš atvairīja 32 metienus un palīdzēja "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru ar 1:0 pār Floridas "Panthers", 7. februārī viņam 16 atvairīti metieni uzvarā pār Detroitas "Red Wings" (2:0), bet zaudējumā pret Kolorado "Avalanche" (1:2) latvietis atvairīja 20 metienus.

Merzļikins ir viens no sešiem vārtsargiem, kuri kopš 1929./1930. gada sezonas izcēlušies ar piecām "sausajām" spēlēm astoņu maču laikā.

Merzļikins šajā sezonā 25 spēlēs vidēji ielaiž 2,19 vārtus un atvaira 93% metienu. Starp vārtsargiem, kuri nospēlējuši vismaz 15 spēlēs, viņš ieņem pirmo vietu atvairīto metienu procentā un "sauso" spēļu skaita ziņā.

Par NHL nedēļas otro labāko spēlētāju tika nosaukts Vinipegas "Jets" spēlētājs Kails Konors, bet trešā spožākā zvaigzne pagājušajā nedēļā bija Tampabejas "Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!