Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā otrdien, 11. februārī, pie uzvaras kārtējā spēlē tika Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres", bet Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins" piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā.

Girgensona "Sabres" spēles gaitā divreiz atspēlējās un ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pieveica Detroitas "Red Wings", kas šosezon ir izteikta NHL pastarīte. Latvijas izlases uzbrucējs šoreiz nospēlēja 11:25 minūtes, bloķēja vienu pretinieku metienu, pats pa vārtiem nemeta, uzvarēja vienīgajā iemetienā, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Jau mača 27. sekundē Darens Helms guva "Red Wings" pirmos vārtus, bet pēc 36 sekundēm "Sabres" atbildēja ar Konora Šīrija precīzo metienu. Otrajā periodā vēlreiz izcēlās Helms, bet šoreiz "Sabres" rindās izlīdzinājumu panāca Markuss Johansons.

Uzvaru nesošos vārtus pēdējās trešdaļas 57. sekundē guva Sems Reinharts.

Citā mačā "Penguins" ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Tampabejas "Lightning" vienībai, kuras rindās kluba rekordu pagarināja vārtsargs Andrejs Vasiļevskis.

Bļugers spēlēja 15:30 minūtes, izdaeīja divus metienus pa vārtiem, uzvarēja vien divos no 11 iemetieniem, bloķēja vienu metienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Pirmā perioda vidū "Penguins" vairākumu realizēja Jevgeņijs Malkins, gūstot savus 18. vārtus sezonā. Otrajā periodā neizšķirtu 1:1 vairākumā panāca Mihails Sergačovs, bet uzvaru "Lightning" nodrošināja Jannija Gurdē gūtie vārti pagarinājuma trešajā minūtē.

"Lightning" šī bija astotā uzvara pēc kārtas, bet komanda ar vārtsargu Vasiļevski tika pie punktiem jau 19. spēlē pēc kārtas. Šoreiz krievu vārtsargs atvairīja 35 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!