Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālas hokeja līgas (NHL) kluba Sentluisas "Blues" pieredzējušais aizsargs Džejs Būmīsters pēc saļimšanas uz rezervistu soliņa regulārā čempionāta mačā jūtas jau daudz labāk, ziņots "nhl.com" mājaslapas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka otrdienas izbraukuma mačā pret Anaheimas "Ducks" vienību pirmā perioda 13. minūtē 36 gadus vecais Būmīsters uz rezervistu soliņa saļima pēc gandrīz pusotru minūti ilgas nomaiņas. Hokejistam bija sirdsdarbības problēmas, viņam ātri sniedza medicīnisko palīdzību un nogādāja slimnīcā. Spēle neturpinājās, un to pārcels uz citu datumu.

"Džejs Būmīsters jūtas ļoti labi Irvīnas medicīnas centrā Anaheimā," atklāja "Blues" ģenerālmenedžeris Dags Ārmstrongs. "Džejam veic neskaitāmi daudz pārbaužu, lai saprastu, kāds bija iemesls vakardienai, taču viss izskatās pozitīvi."

"Pēc spēles mēs ar tēvu gājām apciemot Denu (Būmīstera tēvu) un Džeju," pastāstīja Sentluisas "Blues" kapteinis Alekss Petrandželo. "Redzēt viņu bija svarīgi gan man, gan citiem. Mēs izveidojām video zvanu ar komandas biedriem, Džejam bija iespēja redzēt visus, un visi viņam sūtīja laba vēlējumus. Nevaru runāt par visiem, bet apziņa, ka viņš ir labās rokās, lika justies drošāk. Viņš bija ļoti labā noskaņojumā kopā ar mums. Tipisks Džejs. Domāju, ka tas noteikti palīdzēja mums visiem justies labāk, zinot, ka mums bija iespēja ar viņu parunāt."

"Būs smagi (aizvadīt nākamo maču), bet mēs runājām ar Džeju un viņam viss ir kārtībā," par gaidāmās nakts spēli pret Lasvegasas "Golden Knights" izteicās komandas kapteinis.

"Mūsu sliktākajā veselības stāvoklī esošais sportists ir lielisks atlēts. Džejs ir savas profesijas augšgalā, ja ņem vērā treniņprocesu un rūpes par sevi. Tas tikai parāda, cik ātri lietas var mainīties," pārdomās ieslīga Ārmstrongs. "Šādos mirkļos NHL komūna ļoti ātri sanāk kopā. Tas mums – man, treneriem, spēlētājiem un tiesnešiem – liek justies kā daļai no kaut kā ļoti īpaša."

Būmīsteram šī ir 17. sezona pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Viņš ir viens no hokeja "dzelzs vīriem", savulaik aizvadot 737 spēles, neizlaižot nevienu savas komandas cīņu. Mačs pret "Ducks" viņam bija 57. spēle sezonā un 1241. spēle NHL karjerā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!