Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā otrdien, Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins" ar 7:3 (3:1, 1:0, 3:2) pieveica Rūdolfa Balcera komandu Otavas "Senators", bet Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) piekāpās Vinipegas "Jets".

Neviens no Latvijas hokejistiem šoreiz pie rezultativitātes punktiem netika.

Bļugers mačā nospēlēja 16:31 minūti, uzvarēja sešos no 14 iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1". "Senators" rindās 14:37 minūtes nospēlēja Balcers, kurš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, divreiz bloķēja pretinieku metienus, bet cīņu noslēdza ar sliktu lietderības koeficientu "-3".

Jau mača 99. sekundē "Penguins" bija vadībā ar 2:0, un cīņas turpinājumā "Senators" tā arī nespēja kaut vai izlīdzināt rezultātu. Astoņas ar pusi minūtes pirms spēles beigām "Senators" no 1:5 bija panākuši 3:5, tomēr sekoja divi "Penguins" goli, kas atrisināja visus jautājumus par uzvarētāju duelī.

"Pingvīniem" ar "hat trick' izcēlās Braiens Rasts, bet pa vieniem vārtiem guva – Džons Marino, Konors Šīrijs, Sidnijs krosbijs un Džeisons Cukers. "Senators" rindās izcēlās Džeiss Havriļuks, Breidijs Tkačuks un Konors Brauns.

Savukārt citā mačā Girgensons nospēlēja 14:35 minūtes, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, reizi meta pa vārtiem, bet tika pie pozitīva lietderības koeficienta "+1", lai gan komanda piedzīvoja neveiksmi.

"Jets" labā divus vārtus guva Kails Konors, bet mazākumā vēl izcēlās Takers Polmans. "Sabres" sastāvā vienīgos vārtus guva Rasmuss Ristolainens, otrā perioda vidū panākot 1:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!