Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons būs vieno no vairākiem brīvajiem aģentiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabres", un klubs nerīkotos gudri, ja ar latvieti neturpinātu sadarbību, uzskata portāla "The Athletic" apskatnieks Džo Jerdons.

"Sabres" vienībai šobrīd noslēgti līgumi ar 45 hokejistiem, bet gaidāmajā starpsezonā 27 spēlētāju līgumi noslēgsies. Starp viņiem ir arī Girgensons, kurš varēs kļūt par neierobežoti brīvo aģentu. Tomēr savā detalizētajā analīzē par Bufalo kluba situāciju Jerdons norādīja, ka klubam vajadzētu rīkoties pragmatiski.

"Ļaut Zemgum Girgensonam, Veinam Simondsam, Skotam Vilsonam, Mihaelam Frolīkam un Džimmijam Vesijam aiziet un aizpildīt sastāvu ar lētākiem brīvajiem aģentiem un sevi nepierādījušiem jaunajiem spēlētājiem neizklausās pēc laba plāna, ja vien visi šie talanti pēkšņi neuzplaukst," uzskata apskatnieks. "Tas ir pārāk riskanti, ņemot vērā, ka komanda grib atgriezties izslēgšanas spēlēs."

"Šādu lēmumu varētu pieņemt veiksmīga komanda, kura saskartos ar lielām algu problēmām," norādīja apskatnieks.

Jerdons norādīja, ka "Sabres" ģenerālmenedžerim Džeisonam Boterilam gaidāmā starpsezona būs darba un sarežģītu lēmumu pilna.

26 gadus vecais Girgensons šajā sezonā "Sabres" sastāvā guvis 12 vārtus un izdarījis septiņas rezultatīvas piespēles. Kopumā NHL viņš nospēlējis 489 spēles, kurās izcēlies ar 61 vārtiem un 77 piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!