Latvijas izlases hokejists Rihards Marenis atceras, ka debijas gadā valstsvienībā tās galvenais treneris Bobs Hārtlijs viņam un Oskaram Batņam ierādījis savu vietu, hokejists stāstīja televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči".

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs pērn pirmo reizi devās uz pasaules čempionātu hokejā, pirms kura Marenis iemācījies, kā treniņos rīkoties izlases debitantam.

"Pagājušajā gadā nometnē bija viens treniņš, kurā mēs ar Batņu iznācām uz laukuma," klāsta Marenis. "Vienā galā džekiem bija kaut kādi uzdevumi, kuros viņi vārtsargiem mētāja ripas. Mēs ar Batņu otrā laukuma galā mētājām vienkārši pa tukšiem vārtiem. Bobs [Hārtlijs] ieraudzīja, pieslidoja un sacīja "jūs esat komandā?" Mēs: "Tā kā vēl nē". Tad viņš pateica: "Jums tajā galā jābūt kopā ar visiem pārējiem, jāmētā ripas vārtsargiem. Jūs savu vietu vēl neesat nopelnījuši." Mums abiem acis lielas un uzreiz devāmies uz to rindas galu."

Arīdzan Batņa vēlāk pirmo reizi nopelnīja vietu izlases sastāvā pasaules meistarsacīkstēs.

Hokeja pavasara mūžīgo cīņu biedru Armanda Pučes un Oļega Sorokina interviju ar Rihardu Mareni skaties jau šovakar pulksten 21.00 raidījumā "Hattrick ar Puči" Helio iTV kanālā "360TV" un "Shortcut.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!