Foto: F64

Latvijas hokeja uzbrucējs Edgars Kulda pievienojies Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandai Novokuzņeckas "Metallurg", par kuras galveno treneri kļuvis bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, vēsta kluba paziņojums.

Kulda Tambijeva vadībā spēlēja arī pagājušajā sezonā Karagandas "Sarjarka" sastāvā. Aizvadītajā sezonā uzbrucējs 37 spēlēs guva 12 vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet sešās izslēgšanas spēlēs guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli.

Pirms tam 25 gadus vecais uzbrucējs spēlēja Čehijas augstākās līgas komandu Zlīnas "PSG Berani", 52 spēlēs gūstot 11 vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņš piecos mačos palika bez punktiem.

Trīs sezonas Kulda pavadījis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", taču vadošu lomu šajā vienībā gan neieguva. Kopumā šajā čempionātā viņš aizvadījis 109 spēles, kurās guvis astoņus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles. Vēl 2014.gadā Kulda tika nosaukts par prestižākā Kanādas junioru turnīra Memoriālā kausa vērtīgāko hokejistu, un sekojošajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu vien septītajā kārtā ar 193.numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda. Tiesa, pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Kulda tā arī nedebitēja un pēc trim sezonām Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionātā devās uz Eiropu.

Novokuzņeckas "Metallurg" vienība no 2008. līdz 2017. gadam startēja KHL, ne reizi nesasniedzot izslēgšanas spēles. Pēdējās trīs sezonas tā piedalījusies VHL čempionātā, vienreiz iekļūstot ceturtdaļfināla kārtā, bet 2019./2020. gada sezonā pirmo reizi neiekļūstot "play-off".

Maija beigās Tambijevs tika apstiprināts par "Metallurg" galveno treneri. Pirms tam viņš tika minēts kā kandidāts uz Rīgas "Dinamo" trenera amatu. Tambijevs martā jau panāca vienošanos ar KHL vienību Vladivostokas "Admiral", tomēr Krievijas Piejūras novada vadība Covid-19 pandēmijas dēļ lēma profesionālajam sportam paredzēto naudu novirzīt cīņā pret slimību. Klubs tādējādi atteicās no vietas KHL, kas ļāva Tambijevam pamest vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!