Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" treniņspēlē latvietis Teodors Bļugers guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja.

"Penguins" treniņspēlē pirmdien sacentās melnā un zelta krāsas komandas, un spēle ritēja divos puslaikos. Spēle noslēdzās neizšķirti 3:3, liecina komandas publicētā informācija. Latvijas hokejists pārstāvēja Zelta komandu.

Spēles rezultātu atklāja melnās komandas spēlētājs Evans Rodrigess, bet Patriks Marlo zelta komandai rezultātu izlīdzināja. Otrajā puslaikā treneris veica izmaiņas sastāvos, un Marlo spēlēja jau melnās komandas sastāvā. Turpinājumā Džeks Džonsons atguva vadību melnajai komandai, bet tad Čads Ravedels pēc Bļugera piespēles guva vārtus zelta formās tērptajai vienībai un atjaunoja līdzsvaru spēles rezultātā. Mirkli vēlāk jau pats Bļugers izdarīja precīzu metienu, izvirzot savu komandu vadībā, bet 37 sekundes pirms mača beigām Marlo panāca treniņspēles gala rezultātu, gūstot vārtus arī Melnās komandas sastāvā.

"Penguins" līderis Sidnijs Krosbijs pēc pirmajā treniņspēlē gūtās traumas šajā mačā kopā ar komandu nespēlēja.

Šajā sezonā Bļugers laukumā devās visās 69 spēlēs, sakrājot 22 punktus (deviņi vārti + 13 rezultatīvas piespēles).

NHL valde un līgas spēlētāju arodbiedrība (NHLPA) parakstījušas vienošanos, kas paver ceļu koronavīrusa Covid-19 pandēmijas ietekmētās sezonas atsākšanai 1. augustā. Lai gan komandas uz noslēguma turnīra vietām Edmontonu un Toronto dosies 26. jūlijā, tās treniņus atsākušas savās bāzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!