Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vegasas "Golden Knights" un Filadelfijas "Flyers" sestdien svinēja uzvaras, kā rezultātā katra no vienībām savā konferencē izslēgšanas spēlēs būs izlikta ar pirmo numuru.

"Flyers" ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Tampabejas "Lightning".

Spēles rezultāts tika atklāts astotajā minūtē, kad vārtu priekšā Šeina Gostibēra metienu pielaboja Nikolass Aube-Kubels. Pēcāk 14.minūtē uzbrucējs pārsvaru jau dubultoja.

Otrā perioda sestajā minūtē, spēlējot skaitliskajā vairākumā, Tailers Džonsons panāca 1:2, taču Džoels Farabē pēc nepilnām desmit minūtēm atkal atgrieza divu vārtu pārsvaru. Savukārt nepilnas divas minūtes līdz mača beigām Tailers Pitliks ripu iemeta jau tukšos vārtos.

Aube-Kubels atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem, 1+1 Farabē, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm iekrāja Šons Kuturjē un Mets Niskanens.

Otrā sestdienas mačā "Golden Knights" 4:3 (0:0, 2:2, 1:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Kolorādo "Avalanche".

Pēc bezvārtu neizšķirta pirmajās 20 minūtē spēles rezultātu mača 22.minūtē, spēlējot vairākumā, atklāja "Golden Knights" uzbrucējs Džonatans Marčeso. Piecas minūtes vēlāk arī "Avalanche" bija iespēja vairākumā, kuru izmantoja Neitans Makinons, bet līdz perioda beigām vēl pa reizei precīzi bija arī Nikolass Rojs un Jonass Donskojs no "Avalanche".

Arī trešā perioda sākumā Marčeso spēja gūt vārtus, taču "Avalanche" līdz papildlaikam aizveda Džozefa Teilora Kompfera precīzai metiens, kas tika veikts aptuveni minūti līdz finālsvilpei.

Papildlaikā uzvaru Vegasas klubam izrāva Alekss Taks.

"Avalanche" komandā divas rezultatīvas piespēles iekrāja Nazems Kadri un Mikko Rantanens.

Abas komandas kopš sezonas atsākšanas brīža nevienā spēlē nebija cietušas zaudējumus un izslēgšanas mačus, kas sāksies otrdien, savās konferencēs sāks kā līdervienības.

"Golden Knights" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar Čikāgas "Blackhawks", kas pēdējos desmit gados pie Stenlija kausa tikusi trīs reizes. "Avalanche" "play-off" pirmās cīņas aizvadīs ar Arizonas "Coyotes", kas kvalifikācijas kārtā pieveica Nešvilas "Predators".

Tikmēr "Flyers" četras uzvaras centīsies iegūt pret Monreālas "Canadiens", kas ceļu uz izslēgšanas spēlēm liedza Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins".

"Lightning" tikmēr spēkosies ar Kolumbusas "Blue Jackets" un Toronto "Maple Leafs" spēles uzvarētāju. Starp šīm abām komandām rezultāts kvalifikācijas sērijā pēc četriem aizvadītiem mačiem ir neizšķirts 2-2.

Svētdien gaidāma arī spēle starp Vašingtonas "Capitals" un Bostonas "Bruins" komandām. Šī pāra uzvarētāja "play-off" tiksies ar Ņujorkas "Islanders", kamēr zaudētājiem nāksies cīnīties ar Karolīnas "Hurricanes".

Savus pretiniekus izslēgšanas mačos uzzinās arī Dalasas "Stars" un Setnluisas "Blues", kas savstarpēju spēli aizvadīs svētdien. Uzvarētājiem būs jāspēlē pret Kalgari "Flames", bet otrai komandai - pret Vankūveras "Canucks".

Austrumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās"Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!