Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vašingtonas "Capitals" vienība otrdien izcīnīja pirmo uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēlēs, bet Vegasas "Golden Knights" kļuva par šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas pirmo ceturtdaļfinālisti.

Tādējādi 2018. gada čempione Vašingtonas "Capitals", kas ar rezultātu 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) pārspēja Ņujorkas "Islanders", turpina cīņu par izdzīvošanu. Sērijā ar 3-1 vadībā ir "Islanders", kas neizmantoja iespēju iekļūt nākamajā kārtā.

Metjū Barzala un Žana Gabriela Pažo vārti "saliniekiem" deva ātru vadību, taču otrajā periodā Jevgeņijs Kuzņecovs un Aleksandrs Ovečkins panāca 2:2, abos precīzajos metienos asistējot Džonam Karlsonam. Trešā perioda ceturtajā minūtē Ovečkins pretuzbrukumā ieguva "Capitals" komandai vadību, ko galvaspilsētas hokejisti nosargāja līdz pat finālsvilpei.

NHL vēsturē bijušas 194 sērijas, kurās kāda no komandām nonākusi iedzinējos ar 0-3. 73 reizes tika panākta piektā spēle, bet 22 reizes – sestais mačs.

Savukārt Lasvegasas komanda pirmās kārtas piektajā spēlē ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:1, 1:0) pārspēja Čikāgas "Blackhawks", Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-1.

Stenlija kausa ceturtdaļfinālā jeb Rietumu konferences pusfinālā "Golden Knights" tiksies ar komandu, kas šajā fāzē būs viszemāk izsēta.

Pirmā perioda otrajā pusē Džonatans Tēvzs un Aleksis Debrinkats panāca 2:0 "Blackhawks" labā, bet trešdaļas pēdējā minūtē un nākamā nogriežņa pirmajā minūtē vārtus guva Makss Pakjoretī un Markss Stouns, panākot neizšķirtu. Pēc Patrika Keina precīzā metiena Čikāgas komanda atgriezās vadībā, bet Aleks Martiness ātri izlīdzināja rezultātu.

Trešā perioda otrajā minūtē Alekss Tačs panāca rezultātu 4:3 "Golden Knights" labā, un atlikušajā laikā vārti netika gūti, lasvegasiešiem iesoļojot nākamajā kārtā.

Divos gūtajos vārtos asistēja Viljams Kārlsons.

Vienas uzvaras attālumā no Austrumu konferences pusfināla nonākusi Filadelfijas "Flyers", kas ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Monreālas "Canadiens", sērijā panākot 3-1.

"Flyers" vārtsargs Kāters Hārts atvairīja visas 29 pretinieku mestās ripas, otro maču pēc kārtas paliekot "sausā". Vārtus guva Filips Maierss un Mihaels Rafls.

Tāpat soli no nākamās kārtas ir Dalasas "Stars", kas ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) apspēlēja Kalgari "Flames" un sērijā panāca 3-2.

Pirmajā periodā gūtiem vārtiem apmainījās dalasietis Džeimijs Bens un Kalgari hokejists Mikaels Baklunds. Savukārt uzvaras vārtus "Stars" komandai guva Jons Klinberjs, kurš izcēlās trešā perioda otrajā minūtē.

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!