Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfinālā kā pirmā pirmdien, 31. augustā, iekļuva Tampabejas “Lightning”, kas otrās kārtas piektajā spēlē dramatiskā cīņā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pieveica Bostonas “Bruins”.

Sērijā “Lightning” uzvarēja ar 4-1, ceturto reizi pēdējos piecos gados iekļūstot Stenlija kausa pusfinālā. Tagad Austrumu konferences finālā Tampas komanda tiksies ar Filadelfijas “Flyers” vai Ņujorkas “Islanders”. Šajā sērijā ar 3-1 vadībā ir “Islanders”.

Par spēles galveno varoni kļuva “Lightning” zviedru aizsargs Viktors Hedmans, kurš uzvaru nesošos vārtus guva otrā pagarinājuma 15. minūtē. “Lightning” hokejisti ilgstoši bija iespieduši pretiniekus aizsardzības zonā un vienā no epizodēm Hedmans, pietuvojoties aizsargam, izdarīja plaukstas metienu, kas bija precīzs.

Spēles pamatlaikā otrās trešdaļas sākumā Ondžejs Palats vadībā izvirzīja “Bruins”, bet tad Davids Pastrņaks vairākumā izlīdzināja rezultātu. Pēdējās trešdaļas 13. minūtē Entonijs Čirelli panāca 2:1 jau “Lightning” labā, bet “Bruins” izlīdzinājumu panāca vien divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Davids Krejči.

Citā mačā Kolorādo “Avalanche” ar 6:3 (5:0, 1:2, 0:1) pieveica Dalasas “Stars”, neļaujot “zvaigznēm” vēl triumfēt sērijā. Tagad sērijā līdz četrām uzvarām “Stars” ir vadībā ar 3-2.

“Avalanche” uzvaru praktiski nodrošināja jau pirmajā periodā, kad panāca 5:0. mača ceturtajā minūtē Pjērs Eduārs Belamērs guva “lavīnām” pirmos vārtus, bet izšķirošais pārsvars tika gūts perioda otrajā daļā. Tad divarpusi minūtēs Andrē Burakovskis, Nātans Makkinons, Nazems Kadri un Miko Rantanens panāca 5:0, praktiski salaužot pretinieku pretestību. Mača turpinājumā “Avalanche” labā vēl vienus vārtus guva Burakovskis, bet “Stars” rindās precīzi bija Miro heiskanens un Džeimijs Bens, kuri abi izcēlās vairākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!