Foto: LHF

Latvijas hokeja izlase piektdien uzsāka dalību Vācijas pilsētā Krēfeldē notiekošajā "Deutschland Cup" turnīrā, ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:2, 1:0) pieveicot Vācijas U-23 valstsvienību.

Latvijas valstsvienība tādējādi arī nodrošinājusi vietu turnīra finālā, kas notiks svētdien, jo Vācijas U-23 valstsvienība ceturtdien ar rezultātu 2:7 piekāpās Vācijas pieaugušo izlasei.

Spēles pirmajā periodā viesu spiediens bija nomācošs, Vācijas jaunajiem hokejistiem tiekot vien pie diviem metieniem 20 minūšu laikā. Mača rezultātu devītajā minūtē atklāja "Optibet" hokeja līgas (OHL) vienības "Olimp"/"Venta 2002" uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs, kurš veikli nospēlēja vārtu priekšā.

Taču otrajā periodā laukuma saimnieki sagādāja Latvijas izlasei īsu izbīli. Rezultātu vispirms izlīdzināja Filips Raisnekers, bet tūlīt pēc noraidījuma izciešanas rezultātu 1:2 ātrajā uzbrukumā panāca Simons Gnips.

Tiesa, nepilnas divas minūtes vēlāk Mārtiņš Karsums ar lielisku piespēli vārtu priekšā atrada Andri Džeriņu, kurš pārspēja Hendriku Hāni.

Uzvaru viesiem palīdzēja gūt divi negaidīti vārtu guvumi. Vispirms Kārlis Čukste, bet trešajā periodā Rihards Bukarts ar pēkšņiem uzmetieniem vārtu virzienā pārsteidza Hāni, kurš, visticamāk, abos gadījumos ripas lidojumu īsti neredzēja. Savukārt otrā laukuma pusē vārtos pārliecinoši spēlēja 19 gadus vecais Artūrs Šilovs.

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Jeļisejevs, kurš ar virknējuma biedriem Gati Spruktu, Emīlu Ezīti un Ēriku Ševčenko no OHL vienībām "Olimp" un "Zemgale"/LLU, kā arī Kristoferu Binduli no Krēfeldes "Pinguine" visas spēles garumā demonstrēja aktīvu spēli pretinieku zonā.

Sestdien Latvijas izlase spēkosies ar Vācijas izlasi, aizvadot grupu turnīra maču.

Latvijas komandas sastāvu "Deutschland Cup" turnīrā veido gados vecāki, bet bez darba esošie spēlētāji, kā arī jauni un mazāk pieredzējuši hokejisti.

Dalībai turnīrā Covid-19 pandēmijas dēļ šogad atteica Slovākijas, Šveices un Norvēģijas hokeja valstsvienības. Savukārt iepriekšējos gados "Deutschland Cup" piedalījušās vairums no vadošajām hokeja valstīm kā Krievijas, ASV un Kanādas hokeja izlases. Latvijas hokeja izlase šogad debitē Vācijā notiekošajās sacensībās.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!