Foto: F64
"Olimp"/"Venta 2002" komanda pēc vairākiem pozitīviem Covid-19 testiem šobrīd jau atrodas karantīnā un šī iemesla dēļ laukumā neplāno atgriezties ātrāk par janvāri, piektdien atklāja vienības spēlētājs un menedžeris Maksims Širokovs.

Jau ziņots, ka "Optibet" hokeja līgas (OHL) komandā "Olimp"/"Venta 2002" konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādējādi atceltas vienības tuvākās spēles.

Ceturtdien visa Piņķu ledus hallē bāzētā Rīgas komanda veica Covid-19 testus. Jau apzinātas kontaktpersonas un veikti visi epidemioloģiskās drošības pasākumi.

Širokovs sarunā ar aģentūru LETA piektdien atklāja, ka pirmās aizdomas par vīrusa klātbūtni komandā bijušas naktī no otrdienas uz trešdienu, tāpēc spēlētāji, kuriem bijusi paaugstināta ķermeņa temperatūra, Covid-19 testus veikuši pirmie un nošķirti no pārējās komandas. Atlikušie testus veica ceturtdien kopā ar pārējo komandu.

"Aizdomas radās, jo vairākiem spēlētājiem vienlaicīgi konstatēja paaugstinātu temperatūru. Paši arī par to nobrīnījāmies, bet iespēju robežās ātri noorganizējām testēšanu," par situāciju komandā saka hokejists un kluba menedžeris. "Ievērojām Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un arī pārējo iestāžu noteiktās prasības."

"Regulāri sazvanos ar puišiem, bet neesmu dzirdējis, ka kādam būtu smagāka slimības gaita. Ir paaugstināta temperatūra un gripai raksturīgi simptomi, taču nekas vairāk."

Komandas pārstāvis nezināja nosaukt precīzu saslimušo skaitu, taču atklāja, ka saslimšana noteikta lielākajai daļai komandas, tāpēc visi nākamās divas nedēļas ievēros karantīnu. Arī kontaktpersonu skaitu Širokovs nevarēja nosaukt, taču uzsvēra, ka konkrētās personas ir apzinātas, un komandas ārsts pierauga, lai tiktu īstenotas noteiktās prasības.

"Par laimi, komanda apzinās situācijas nopietnību un lieki apkārt nestaigā. Informācija visiem ir nodota, un divreiz nekas nav jāstāsta," pauž Širokovs, norādot, ka atgriešanās laukumā nav plānota ātrāk par janvāri.

"Darbojamies pēc LHF noteikumiem. Visi atrodas karantīnā, neatkarīgi vai Covid-19 tests bijis pozitīvs. Domāju, ka šis gads mums ir noslēdzies. Prātīgāk noteikti būtu spēles un treniņus atsākt janvārī. Arī no drošības viedokļa, manuprāt, tā būtu pareizāk."

"Olimp"/"Venta 2002" ar 27 punktiem 16 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu.

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!