Foto: LETA

Baltkrievijas Sporta solidaritātes fonds (BSSF) pieprasījis Starptautiskajā Hokeja federācijas (IIHF) atcelt Minskā plānoto 2021. gada pasaules hokeja čempionātu, liecina organizācijas paziņojums.

"Vienkāršā patiesība ir tāda, ka Baltkrievijas varasiestādes nelikumīgi ir pie varas, iesaistītas slepkavībās, spīdzināšanā un represijās pret baltkrieviem. Tā atņēma valstij taisnīgas un likumīgas vēlēšanas 2020. gada augustā. Ja IIHF turpinās darīt visu, lai 2021. gada pasaules čempionāts notiek Baltkrievijā, tas nopietni ietekmēs reputāciju," teikts fonda paziņojumā.

Baltkrievijas Sporta solidaritātes fonds vēršas arī pie pasaules čempionāta sponsoriem "Škoda", "Raiffeisen Bank" un citiem partneriem, kā arī pie nacionālajām hokeja federācijām, spēlētājiem un faniem, lai tie neapmeklētu turnīru, ja tas notiks Minskā.

Fonds paudis gatavību palīdzēt sarunās ar citām valstīm, kas varētu pārņemt čempionāta rīkošanu. Organizācija arī akcentē, ka Baltkrievijā šobrīd rupji tiek pārkāptas cilvēktiesības, kā arī simtiem cilvēku tiek turēti cietumā necilvēcīgos apstākļos.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas Sporta solidaritātes fonds vērsies pie IIHF ar prasību sākt disciplinārlietu pret Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidentu Dmitriju Baskovu, kurš tiek saistīts ar Minskā notikušu uzbrukumu, pēc kura mira tā sauktā "Pārmaiņu pagalma" iedzīvotājs Romāns Bondarenka.

Jau vēstīts, ka arī Latvijas Hokeja federācija (LHF) pieprasījusi skaidrojumus Baltkrievijas Hokeja federācijai par Baskova dalību Bondarenkas incidentā.

Bija paredzēts, ka Latvija un Baltkrievija kopā rīkos 2021. gada pasaules hokeja čempionātu, tomēr pēc notikumiem Baltkrievijā vēl lems, vai šajā valstī turnīrs varēs risināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!