Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 2. februārī, uz maiņu laukumā devās latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, sev atvēlētajā laikā viņš atvairīja visus pretinieku metienus, bet tas neglabā Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma.

Merzļikins laukumā devās sešas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām un sargāja "Blue Jackets" vārtus visu atlikušo laiku, bet Kolumbusas komanda ar 3:6 (0:1, 1:4, 2:1) piekāpās Dalasas "Stars". Merzļikins nospēlēja 24:37 minūtes, atvairīja visus deviņus metienus, bet sesto reizi ripa "Blue Jackets" vārtos ielidoja mača izskaņā, kad latviešu vārtsargs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Pirmā perioda ceturtajā minūtē un otrā perioda 49. sekundē precīzs bija Džo Pavelskis, kas palīdzēja "Stars" izvirzīties vadībā ar 2:0. Sets Džonss vienus vārtus atguva, bet jau pēc 17 sekundēm Džeimijs Bens atjaunoja Dalasas komandai divu vārtu pārsvaru. Vēlāk divu minūšu laikā Deniss Gurjanovs un Radeks Faksa panāca jau 5:1, pēc kā "Blue Jackets" vārtus atstāja Jonass Korpisalo. Somu vārtsargs mačā atvairīja 23 no 28 metieniem.

Trešā perioda pirmajā pusē Mihails Grigorenko un Dīns Kakans atjaunoja intrigu mačā, samazinot starpību līdz 3:5, tomēr pacīnīties par punktiem "Blue Jackets" nesanāca. Mača priekšpēdējā minūtē, kad Merzļikins bija nomainīts pret vēl vienu laukuma spēlētāju, "Blue Jackets" hokejisti kļūdījās pie pretinieku zonas zilās līnijas, ko ātri izmantoja "Stars" - pēc saspēles tukšos vārtos precīzi meta Aleksandrs Radulovs.

Aizvadītajā naktī vēl Bufalo "Sabres", kas spēlē bez savainotā Zemgus Girgensona, bija jātiekas ar Ņujorkas "Islanders", bet Teodora Bļugera vienībai Pitsburgas "Penguins" bija jāmērojas spēkiem ar Ņūdžersijas "Devils", taču NHL abus mačus atcēla Covid-19 sanitārā protokola dēļ.

NHL nevēsta, vai spēļu atcelšana saistīta ar saslimšanu, bet visos gadījumos lieto terminu - "spēlētājs ievietots Covid-19 protokola sarakstā". "Sabres" komandā divi spēlētāji ir šajā sarakstā, tādēļ vismaz līdz 8. februārim pārtraukti komandas treniņi un atceltas spēles. Savukārt par "Penguins" spēles atcelšanu bija zināms jau iepriekš, jo Covid-19 protokola sarakstā atrodas pat desmit komandas spēlētāji. "Devils" un "Penguins" bija jātiekas gan šonakt, gan arī 4. februārī, bet abi mači pārcelti uz nezināmu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!