Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers sestdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Sanhosē "Sharks", kas ar rezultātu 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Anaheimas "Ducks" komandai.

Savā pirmajā spēlē "Sharks" sastāvā Balcers spēlēja ceturtajā virknējumā kopā ar Markusu Serensenu un Metu Nieto un laukumā pavadīja 11 minūtes un 53 sekundes. Viņš sev atvēlētajā laikā izcēlās ar trīs spēka paņēmieniem, vienu metienu pa vārtiem, bloķētu metienu, bet spēli latvietis noslēdza lietderības koeficientu -1.

Lai arī Balceru 2015. gadā NHL draftā izvēlējās tieši "Sharks", līdz šim viņš visas savas pasaules spēcīgākajā līgā aizvadīja Otavas "Senators" sastāvā. Šī viņam bija ne tikai pirmā spēle "Sharks" rindās, bet arī šajā sezonā.

NHL Balcers aizvadījis 52 spēles, kurās guvis sešus vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā mačā "Sharks" komandu vadībā jau 11. sekundē izvirzīja Logans Kutūrs, tomēr spēles 26. minūtē Isaks Lundestroms "Ducks" vienībai panāca izlīdzinājumu. Pēcspēles metienos Trojs Terijs un Makss Komtuā Anaheimas komandai izrāva uzvaru. Savukārt "Sharks" rindās vienīgais pēcspēles metienu realizēja Raiens Donato.

Citā spēlē Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 3:4 piekāpās Ņujorkas "Islanders".

Bļugers spēlēja trešajā virknējumā kopā ar Džaredu Makkenu un Brendonu Tanevu un uz ledus pavadīja 14 minūtes un 35 sekundes. Sev atvēlētajā laikā viņš izdarīja vienu metienu, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja 43% iemetienu, kā arī nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu, spēli noslēdzot ar lietderības koeficientu -1.

Visas spēles garumā abas komandas pamīšus guva vārtus, līdz trešajā periodā "Penguins" nenoturēja vadību ar rezultātu 3:2. "Islanders" pēdējās 12 minūtēs guva divus vārtus un izcīnīja uzvaru.

"Penguins" labā vārtus guva Pjērs-Olivers Džozefs, Jevgeņijs Malkins un Džeiks Gencels. Savukārt Ņujorkas kluba rindās divreiz precīzi meta Džordans Eberle, bet reizi – Kels Klaterbaks un Anders Lī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!