Latvijas U-18 hokeja izlases pasaules čempionātu augstākajā divīzijā aizvadīs ASV, Teksasā, informē IIHF.

2020. gada pasaules čempionātam aprīlī bija jānotiek Masačūsetsā, bet Covid-19 uzliesmojuma dēļ sacensības atcēla. Tagad IIHF lēmusi, ka pasaules čempionāts augstākajā divīzijā risināsies ASV sadarbībā ar Teksasā bāzēto NHL klubu Dalasas "Stars".

Spēles risināsies netālu no pašas Dalasas – Frisko un Plano. Abas sacensību vietas šķir apmēram 15 minūšu brauciens ar auto.

Frisko esošais "Comerico Center" ir Dalasas "Stars" treniņu laukums, tur atrodas arī kluba birojs. "Comerico Center" būs centrālā spēļu arēna, un tur mačus aizvadīs B grupas komandas – ASV, Krievija, Čehija, Somija un Vācija. Tāpat tur risināsies divas ceturtdaļfināla spēles, abas pusfināla spēles un spēles par godalgām.

Latvijas izlase kopā ar Zviedriju, Kanādu, Baltkrieviju un Šveici B grupas spēles aizvadīs Plano esošajā "Children's Health StarCenter" ledus arēnā.

Pagaidām vēl nav zināms spēļu grafiks, bet čempionāts risināsies no 26. aprīļa līdz 6. maijam. Pagaidām IIHF neplāno tirgot biļetes uz sacensībām, tomēr pieļauj iespēju, ka spēles klātienē varēs apmeklēt ierobežots skatītāju daudzums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!