Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja Pitsburgas "Penguins" uzvarēt, bet Elvis Merzļikins sekmēja to, ka Kolumbusas "Blue Jackets" izcīna punktu.

"Penguins" ar rezultātu 5:2 pārspēja Bufalo "Sabres", kurai šajā sezonā nevar palīdzēt Zemgus Girgensons.

Bļugers mača 24. minūtē ar piespēli gar apmali no aizsardzības zonas iesāka Brendona Taneva izrāvienu uz pretinieku vārtiem, kurā viņš panāca rezultātu 2:1. Bļugers tādējādi izcēlās ar 10. rezultatīvo piespēli šajā sezonā, bet kopumā viņam 14 rezultativitātes punkti.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 15:56 minūtes, no kurām 2:22 minūtes nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu, uzvarēja 33% iemetienu, kā arī tika pie lietderības koeficienta +1.

Mača septītajā minūtē abas komandas guva vārtus – vispirms Jevgeņijs Malkins sodīja pretiniekus par kļūdu laukuma vidusdaļā, tomēr Teidžs Tompsons uzreiz pēc pusminūtes atbildēja ar vārtu guvumu "Sabres" vienībai. Otrajā periodā Tanevs deva vadība "Penguins", bet Viktors Olofsons piecas minūtes vēlāk izlīdzināja rezultātu.

Tad "Penguins" spēlētājs Džeiks Gencels, Entonijs Andželo un Braiens Rasts guva trīs bezatbildes vārtus savai komandai, kas ļāva gūt uzvaru.

Savukārt "Blue Jackets" nenoturēja trīs vārtu pārsvaru un ar rezultātu 4:5 pagarinājumā piekāpās Floridas "Panthers".

"Blue Jackets" vārtos atgriezās Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 27 no 32 pretinieku metieniem. Tā viņam bija pirmā spēle kopš 20. februāra, jo viņš ārstēja pleca savainojumu.

Spēles otrajā periodā Olivers Bjorkstrands nedaudz vairāk nekā četru minūšu laikā guva divus vārtus, tad Patriks Hornkvists vienu "golu" "Panthers" vienībai atguva, bet Patriks Laine un Makss Domi Kolumbusas komandai līdz mača 45. minūtei panāca rezultātu 4:1.

Pamatlaika noslēgumā "Panthers" guva trīs vārtus astoņu minūšu laikā, precīzi metot Raienam Lombergam, Ouenam Tipetam un Aleksandram Barkovam, un ieveda spēli pagarinājumā. Pagarinājumā Frens Vatrano izrāva savai komandai uzvaru, kad ieguva Merzļikina atvairīto ripu un ieraidīja to vēlreiz vārtos.

NHL Austrumu divīzijā "Penguins" ar 33 punktiem 26 spēlēs ierindojas trešajā vietā, bet "Blue Jackets" ar 26 punktiem 28 spēlēs ieņem piekto vietu Centrālajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!