Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" sastāvā pēc savainojuma izdziedēšanas svētdien, 11. aprīlī, atgriezās Teodors Bļugers, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja savai komandai ar 5:2 (2:1, 1:0, 2:1) pieveikt Ņūdžersijas "Devils".

Iepriekšējo maču Bļugers aizvadīja 15. martā, bet tad nākamajā mačā vairs nedevās laukumā. "Penguins" tad paziņoja, ka latvietis guvis ķermeņa augšdaļas savainojumu, kas viņam liegs doties laukumā ilgāku laiku. Aprīļa sākumā Bļugers pirmo reizi pēc savainojuma izārstēšanas aizvadīja pirmo pilnvērtīgo treniņu, bet tagad viņš devās arī laukumā.

Atgriešanās spēlēs Bļugers laukumā bija 13:44 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi bloķēja pretinieku metienu, nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija +1.

Spēles trešajā minūtē Bļugers piedalījās komandas pirmo vārtu guvumā. Bļugera metienu bloķēja pretinieks, bet atlēkušo ripu aiz vārtiem uztvēra Koltons Skīviors, viltīgi to raidot tuvējā stūrī.

Par spēles galveno varoni kļuva Skīviors, kuram divi goli, bet ar "hat trick" izcēlās Džeiks Gencels. "Devils" rindās vārtus guva Mailzs Vūdss un Pīkejs Subans.

Interesanti, ka "Penguins" pirms mača ievietoja Skīvioru neaizsargāto spēlētāju sarakstā un tikai pirms mača viņš tika izņemts no šī saraksta. Tas ļauj "Penguins" tagad šo hokejistu ievietot tā saucamajā "taxi squad" jeb paplašinātā pieteikuma "gaidītāju" sarakstā vai arī nosūtīt uz Amerikas hokeja līgu (AHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!