Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitants Kristiāns Rubīns, kurš otrdien aizvadīja pirmo spēli Toronto "Maple Leafs" rindās, pēc mača nosmēja, ka viņam uzkliedzis tautietis un pretinieks šajā spēlē Elvis Merzļikins.

Ziņots, ka Toronto vienība otrdien ar rezultātu 5:4 pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets" komandu. Uzvarētāju labā Kristiāns Rubīns izpildīja četrus spēka paņēmienus un trīs metienus, bet viesu rindās vārtus pirmajās divās trešdaļās sargāja Elvis Merzļikins.

"Skaidrs, ka vairākos brīžos man bija šaubas, bet man noteikti jāsaka paldies savai ģimenei," par pasaules spēcīgākās līgas sasniegšanu izteicās Rubīns. "Īpaši paldies jāsaka mammai, kura vienmēr mani atbalstīja. Visa organizācija man ticēja, vienmēr palīdzēja un uzturēja pozitīvu nostāju. Esmu pateicīgs, ka viņi mani atbalstīja."

Rubīns uzsvēra, ka viņa mamma naktīs vienmēr skatījusies sava dēla spēles. Arīdzan aizvadītajā naktī aizsarga ģimene ar tuvākajiem draugiem divos naktī tiešraidē vērojusi "Maple Leafs" maču.

Aizsargs uzsvēra, ka pirmais iznāciens laukumā, kā arī pirmais metiens pa pretinieku vārtiem sagādājis sirreālas sajūtas. Zīmīgi, ka šo raidījumu atvairīja tieši Elvis Merzļikins.

"Jau pēc mana pirmā metiena Elvis uz mani kliedza. Īsti nedzirdēju, ko viņš teica. Protams, ka daudz jautrāk ir spēlēt pret kādu spēlētāju no manas dzimtenes," nosmēja Rubīns, kurš piebilda, ka Merzļikina sauciens izskanējis latviešu valodā.

Hokejistam šī bijusi jau ceturtā sezona, kuru viņš pārsvarā pavadījis Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Toronto "Marlies". Vienību jau trešo sezonu vada galvenais treneris Gregs Mūrs, kurš Rubīnu tieši informēja par izsaukumu uz NHL.

"Man vakarnakt piezvanīja Gregs Mūrs un teica, ka man jāgatavojas. Tobrīd īsti nezināju, vai spēlēšu. Tad pienāca nākamais rīts, iegāju ģērbtuvē un redzēju, ka mans vārds ir spēles sastāvā. Tas bija aizraujošs brīdis. Pie manis pienāca ["Maple Leafs" galvenais treneris] Šeldons [Kīfs] un mēs mazliet parunājām," atklāja latvietis.

Kopā ar Rubīnu debiju NHL piedzīvoja arī 21 gadu vecais uzbrucējs Alekss Stīvss. Galvenais treneris abu hokejistu sniegumu vērtēja atzinīgi: "Man patika viņu pārliecība, spēlējot ar ripu. Tā bija savāda situācija, kurā aizvadīt pirmo spēli. Pirms tās nebija neviena treniņa. Lai gan var arī skatīties no otras puses – viņiem nebija laika par to īsti aizdomāties."

Savukārt Rubīns uzsvēra, ka viņam palīdzējis virknējuma biedrs Timotijs Liljegrens. Zviedrijas hokejists viņam trīs sezonas bija komandas biedrs arī "Marlies" komandā: "Centos spēlēt savu spēli. Timotijs aizvadīja izcilu maču un palīdzēja man gūt pārliecību. To pašu darīja arī visi pārējie spēlētāji," atzina hokejists.

Toronto vienība ar 38 punktiem 27 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē. Vienība nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad savās mājās uzņems Tampabejas "Lightning" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!