Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejistu Zemgus Girgensona un Teodora Bļugera pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības otrdien svinēja uzvaras, bet ar zaudējumu nācās samierināties Elvim Merzļikinam, kura vārtus spēles otrajā pusē nomētāja Vankūveras "Canucks" hokejisti.

Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 3:4 (3:0, 0:1, 0:3) piekāpās Vankūveras "Canucks" klubam.

Elvis Merzļikins spēles laikā atvairīja 35 no 39 metieniem, tiekot galā ar 89,7% pretinieku raidījumu. Tas ir trešais lielākais metienu skaits, ar kuru Merzļikinam nācies šosezon rēķināties.

Pirmo 20 minūšu laikā pārāki bija viesi, Kolumbusas komandas labā divus vārtus gūstot Ērikam Robinsonam, bet Maksam Domi izpildot vienu precīzu metienu. Slovāks Jaroslavs Halāks trešdaļas gaitā arī atvairīja deviņus metienus, kamēr līdz Merzļikina vārtiem ripa nonāca tikai astoņas reizes.

Taču atlikušajā spēles daļā pārsvaru pārņēma mājinieki. Merzļikinu pirmais pārspēja Bo Horvats, kurš, komandām spēlējot četratā, izcēlās ar precīzu metienu pretuzbrukumā. Tam uzreiz sekoja vēl pāris labas vārtu gūšanas iespējas, bet Latvijas izlases vārtsargs savaldīja pretinieku uzbrukumu uzplūdumu, perioda laikā atvairot 17 metienus.

Pēdējā periodā Merzļikinam no saviem vārtiem gan nācās izvilkt trīs ripas. Trešdaļas piektajā minūtē viņu no zilās līnijas pārspēja Eliass Petersons, bet rezultātu 3:3 jau panāca Vasilijs Podkoļzins, kurš pēc diagonālas piespēles novirzīja ripu tukšā vārtu stūrī.

Merzļikins tika galā ar Tailera Motes izgājienu uz vārtiem, taču pēdējo septiņu minūšu laikā "Blue Jackets" divreiz palika mazākumā. Otro vairākumu izmantoja Horvats, kurš pēc izcilas Džeitī Millera piespēles paguva izpildīt metienu pirms Merzļikins spēja pārvietoties vārtos. "Canucks" sagrāba vadību 58 sekundes pirms spēles beigām, un "Blue Jackets", nomainot Merzļikunu pret sesto laukuma spēlētāju, vairs nespēja atspēlēties.

Bufalo "Sabres" vienība izbraukumā ar rezultātu 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) pieveica Vinipegas "Jets" komandu.

Zemgus Girgensons spēli aizvadīja trešajā uzbrucēju virknējumā, laukumā nospēlējot 14:52 minūtes, no kurām 1:24 bija mazākumā, bet 28 sekundes vairākumā. Hokejists uzvarēja piecus no astoņiem iemetieniem, izpildīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, kā arī pats vienu reizi uzmeta pa vārtiem.

Bufalo komandas labā divus vārtus guva Rasmuss Dālins, kurš otrā perioda pēdējā minūtē, panākot rezultātu 3:2, atzīmējās arī ar uzvaras vārtiem. Pārsvaru trešajā trešdaļā vien palielināja Džefs Skiners, nodrošinot uzvaru ar rezultātu 4:2.

Pitsburgas "Penguins" komanda mājās ar rezultātu 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) pārspēja Monreālas "Canadiens" vienību.

Teodors Bļugers spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā un laukumā sakrāja 13:52 minūtes, no kurām 1:33 bija mazākumā. Centra uzbrucējs uzvarēja septiņus no desmit iemetieniem, izdarīja divus metienus un vienu spēka paņēmienu.

Hokejists atzīmējās ar lietderības koeficientu -1, jo bija laukumā brīdī, kad Džonatans Druāns guva "Canadiens" vienības pirmos vārtus. Aiz saviem vārtiem neveiksmīgi nospēlēja vārtsargs Tristans Džarijs, kurš gribēja atstāt ripu aizsargam, bet tika atbruņots. Ripa ātri nonāca pie Druāna, kurš vienatnē izrēķinājās ar vārtsargu.

Tomēr mājinieki teju 50 minūtes pavadīja vadībā, bet trešajā periodā vien palielināja savu pārsvaru, gūstot divus bezatbildes vārtus.

Savukārt laukumā savainojuma dēļ vēl nevar doties Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Sanhosē "Sharks" komanda ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:0, 1:3) mājās piekāpās Sietlas "Kraken" hokejistiem. Uzvaras vārtus viesiem guva bijušais Bļugera virknējuma biedrs Brandons Tanevs.

Vairāk par Balcera cerībām piedalīties 2022. gada olimpiskajās spēlēs var lasīt medija MVP sagatavotajā rakstā. Hokejists šobrīd atlabst pēc ceļgala mediālo saišu sastiepuma.

Pitsburgas vienība ar 35 punktiem 28 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, "Blue Jackets" ar 29 punktiem 27 spēlēs ir desmitajā vietā, bet 13. pozīcijā ir "Sabres" komanda, kas 28 spēlēs sakrājusi 22 punktus. "Sharks" vienība ar 31 punktu 29 spēlēs atrodas 10. vietā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!