Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Teodors Bļugers svētdien kaldināja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" panākumu, tiekot atzīts par mača pirmo zvaigzni.

Pitsburgas "Penguins" vienība izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pieveica Ņūdžersijas "Devils" hokejistus. Tā komandai bija septītā uzvara pēc kārtas.

Teodors Bļugers uzvarētāju rindās laukumā pavadīja 15:51 minūtes, no kurām 3:39 bija mazākumā. Centra uzbrucējs izpildīja septiņus metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr pārējā komanda kopā izpildīja vien 15 raidījumus. Bļugers arī uzvarēja trijos no sešiem iemetieniem un guva vienus vārtus, nopelnot lietderības koeficientu +1.

Tieši Bļugers pirmais izcēlās svētdien aizvadītajā spēlē. Hokejists spēles desmitajā minūtē mazākumā pārtvēra piespēli, vienatnē aizslidoja līdz Džonam Gilīsam un pārspēja pretinieku vārtsargu. Tie kļuva par pirmajiem "Penguins" vienības vārtiem mazākumā šosezon.


Otrās trešdaļas ievadā Dentons Hainens panāca rezultātu 2:0, bet jau minūti vēlāk Janne Kuokanens, pielabojot Taja Smita metienu, deficītu samazināja.

Trešā perioda pirmajā pusē Bļugeram bija izcila iespēja gūt arī otros vārtus, bet viņa raidījumu no pašas vārtu priekšas apturēja Gilīss. Tā vietā par uzvaras metiena autoru kļuva Maiks Matesons, kurš vārtsargu pārspēja ar spēcīgu metienu tieši aiz kreisā iemetienu apļa. Viesi vienus vārtus atguva vairākumā, bet nespēja izlīdzināt rezultātu.

Pitsburgas vienība ar 39 punktiem 30 spēlēs saglabā septīto vietu Austrumu konferencē. Komanda jau otrdien vēlreiz tiksies ar 12. pozīcijā esošo "Devils" vienību, spēli aizvadot Pitsburgā.

Teodors Bļugers šosezon laukumā devies 30 mačos, tajos sakrājot 12 punktus (septiņi vārti un piecas rezultatīvas piespēles).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!