Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Straujiem soļiem tuvojas Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas diena, taču Covid-19 nu jau kārtējā ofensīva šo mirkli liek gaidīt ar bažām. Latvijas hokeja izlases galveno treneri Hariju Vītoliņu šobrīd grūti apskaust – jebkādas ieceres un plāni grimst šaubu un ierobežojumu jūrā. Sarunā ar MVP Vītoliņš atzīst, ka pašreizējie noteikumi ir pretrunā cits citam, un patlaban nav skaidrs nedz reālais sastāvs, nedz iespējas trenēties un pat... legāli ierasties Ķīnā.

Intervija ar Latvijas izlases galveno treneri Hariju Vītoliņu pieejama gan "Delfi Plus", gan MVP abonentiem. MVP abonenti rakstu var izlasīt ŠEIT.

Komplektā ar Starptautiskās hokeja federācijas bezdarbību patlaban kalendārā sarakstītie datumi nepakļaujas nekādai loģikai – Eiropas klubiem nav uzlikts pienākums gādāt par nacionālo izlašu interesēm, kā rezultātā spēlētāju iespējas vienlaikus izpildīt savu pienākumu pret darba devēju, paspēt uz valstsvienības treniņiem un izpildīt Covid-19 protokola prasības, bez kurām būs liegta iekļūšana Ķīnā, ir tuvas nullei. "Jautājumu ir daudz, bet atbilžu – nekādu. Nāksies vadīties pēc intuīcijas..." atzīst izlases galvenais treneris.

Vismaz uz papīra un ar zīmuli – cik skaidras tev ir komandas aprises olimpiskajām spēlēm?

Man vēl ir laiks. Cerams, ka 26. janvārī vēl nebūs jānosauc gala sastāvs un tiks pieņemts lēmums pagarināt termiņu – jo pagaidām arī šajā ziņā viss iet pretrunās. Neskaidrību no IIHF puses ir ļoti daudz. 26. datumā jānosauc sastāvs, bet ātrākais, kad spēlētāji var ierasties, ir 29. janvāris... Kādā stāvoklī viņi ieradīsies? Ja 26. nosaucam spēlētāju, bet trīs dienas vēlāk viņš ierodas ar pozitīvu testu – ko darīt tālāk?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!