Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Teodors Bļugers pēc janvāra izskaņā piedzīvotā žokļa lūzuma sācis piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" prasmju trenera vadītos individuālos treniņos uz ledus.

Bļugers jau otrdien devās uz ledus, kur strādājis individuāli ar "Penguins" kluba slidošanas un prasmju treneri Taju Henesu, ziņoja medija "DK Pittsburgh Sports" žurnālists Deivs Molinari.

Centra uzbrucējs pagaidām trenējas ar visu seju nosedzošu ķiveres aizsargstiklu, lai pasargātu iepriekš lauzto žokli. Molinari novēroja, ka Latvijas izlases hokejists uz ledus trenējās arī trešdien.

Hokejists žokli salauza 23. janvārī aizvadītā spēlē pret Vinipegas "Jets" komandu. Bļugeram jau dienu vēlāk tika veikta operācija, pēc kuras tika prognozēts, ka hokejists ierindā atgriezīsies pēc sešām līdz astoņām nedēļām. Tātad tas varētu notikt no 7. līdz 21. martam.

Par hokejista rehabilitāciju šonedēļ tika vaicāts arī "Penguins" komandas galvenajam trenerim Maikam Salivanam, kurš noteica, ka šobrīd viņam nav jaunumu par Bļugera atveseļošanās grafiku.

"Penguins" komanda Bļugera prombūtnes laikā izcīnījusi piecas uzvaras desmit spēlēs, trīs reizes piekāpjoties papildlaikā vai pēcspēles metienos. Pitsburgas vienība ar 70 punktiem 51 spēlē ieņem trešo vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!