Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kandidāti trešdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 6:0 sagrāva Latvijas U-18 hokeja valstsvienību, abām komandām turpinot gatavoties saviem pasaules čempionātiem.

Latvijas izlases rindās divus vārtus guva Klāvs Veinbergs, ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mārtiņš Dzierkals, bet precīzus metienus izdarīja arī Jānis Jaks, Arvils Bergmanis un Ģirts Silkalns`.

Latvijas kandidātu izlases vārtus sargāja Patriks Bērziņš un Kārlis Mežsargs, kuri dalīja spēles laiku uz pusēm, bet Deivs Deivids Rolovs bija U-18 izlases vārtos.

Pēc pamatlaika komandas aizvadīja papildlaiku, kurā vārtus U-18 izlasei guva Sandis Vilmanis, bet Latvijas kandidātiem precīzs bija Bergmanis. Treniņu pēcspēles metienos kandidātiem precīzi Daniels Bērziņš, Klāvs Veinbergs un Jānis Vizbelis, bet U-18 izlasei precīzi bija Vilmanis un Rodžers Bukarts.

Abas valstsvienības tikās arī piektdien, kandidātiem svinot uzvaru ar 10:1.

13.aprīlī U-18 hokejisti neilgi pirms čempionāta sākuma, 20.aprīlī, aizvadīs spēli pret Čehijas vienaudžiem. Pasaules čempionātu elites divīzijā Latvijas jauniešu izlase sāks 23. aprīlī pret Zviedriju. Nākamajā dienā Latvija tiksies ar Somiju, bet apakšgrupas turnīru noslēgs 26. aprīlī pret Šveici. Savukārt ceturtdaļfināli notiks 28. aprīlī. Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam asistēs Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš.

21. un 22. aprīlī Latvijas pieaugušo izlase viesosies pie Francijas valstsvienības. 30. aprīlī un 1. maijā hokejisti izbraukumā spēlēs ar Šveices izlasi, bet 8. un 9. maijā "Arēnā Rīga" uzņems Kazahstānas valstsvienību.
2022. gada pasaules čempionāts hokejā no 13. līdz 29. maijam notiks Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē. Latvijas izlase dalību turnīrā uzsāks 13. maijā ar spēli pret ASV hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!