Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" trešdien Ņujorkā piekāpās Austrumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas piektajā mačā.

Pitsburgas komanda ar rezultātu 3:5 (1:0, 2:3, 0:2) zaudēja Ņujorkas "Rangers" komandai. Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 3-2.

Teodors Bļugers nospēlēja 14:27 minūtes, no kurām 3:11 bija mazākumā. Centra uzbrucējs izpildīja trīs spēka paņēmienus, divreiz atņēma pretiniekiem ripu, kā arī uzvarēja sešos no astoņiem iemetieniem. Bļugers pēc aizvadītās spēles joprojām saglabā līderpozīciju NHL starp labākajiem iemetienu meistariem. Latvijas hokejists "play-off" laikā uzvarējis 36 no 50 iemetieniem (72,0%).

Uzbrucējs arī izprovocēja pretiniekus uz vienu noteikumu pārkāpumu. Fotogrāfijā redzamajā momentā Raiens Stroms jau pēc tiesneša svilpes nopelnīja divas minūtes par pret Bļugeru izpildītu rupjību.

Spēles pirmajā periodā pirmos vārtus guva Džeiks Gencels, bet mača 28. minūtē Kriss Letangs pēc diagonālas Jevgeņija Malkina piespēles jau panāca rezultātu 2:0 par labu viesiem. Taču tad Pitsburgas komandu piemeklēja neveiksmes. Vispirms laukumu nācās pamest Sidnijam Krosbijam, pret kuru asu spēka paņēmienu piekopa Džeikobs Truba.

Savukārt tam sekoja "Rangers" vienības gūto vārtu sērija, laukuma saimniekiem izceļoties ar trim pēc kārtas izpildītiem metieniem. Nepilnu trīs minūšu laikā rezultātu 2:3 panāca Adams Fokss, Aleksiss Lafreņē un jau minētais Truba.

Trešdaļas izskaņā Gencels pēc skaistas Malkina piespēles no aizvārtes izlīdzināja rezultātu (3:3). Pēdējais vārds gan piederēja Ņujorkas komandai. Trešā perioda ievadā "Rangers" hokejisti pirmo reizi tika pie vairākuma, kuru realizēja Filips Čitils. Savukārt spēlei punktu ar metienu tukšos vārtos pielika Raiens Lindgrens.

Viesu vārtos 29 no 33 metieniem atvairīja Luiss Domings. Savukārt viesos piedzīvotās likstas pārvarēja "Rangers" vārtuvīrs Igors Šestjorkins, kurš tika galā ar 29 no 32 raidījumiem.

Sērijas sestā spēle piektdien norisināsies Pitsburgā. Ja tas būs nepieciešams, septītais mačs notiktu svētdien Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!